miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

19 sirieni au încercat să intre în țară ilegal traversând Dunărea cu o barcă

19 persoane de origine Siriană au fost prinși de polițiștii de frontieră când încercau să intre în țară, ilegal, traversând Dunărea cu o barcă. Polițiștii de frontieră din Piscu Vechi, Dolj, au oprit pentru control, în zona km fluvial 77, un autoturism în care se aflau doi cetățeni români, care nu își justificau prezența în zonă. Astfel, oamenii legii au mers în control și au găsit ambarcațiunea în care se aflau 19 oameni, 15 bărbați și 4 femei.

„Prin urmare, colegii noștri au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au fost descoperite, în vegetația din imediata apropiere a malului fluviului Dunărea, 19 persoane, 15 bărbați și 4 femei. Persoanele în cauză au fost reţinute de poliţiştii de frontieră şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma efectuării controlului corporal și al bagajelor, au fost descoperite documente din care rezultă că aceștia sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 13 și 62 de ani. Totodată, s-a constatat faptul că cetăţenii străini au traversat fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune și intenţionau să intre ilegal în România, ca apoi să ajungă în țări din vestul Europei”, au spus polițiștii de frontieră doljeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cazul celor doi cetățeni români au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar cetățenii străini care au săvârșit infracțiunea de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politica