miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

S-a lansat licitația pentru modernizarea a 74 de kilometri de cale ferată pe tronsonul Craiova- Drobeta Turnu Severin – Caransebeş

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că s-a lansat licitația pentru modernizarea a 74,25 km de cale ferată pe tronsonul Craiova- Drobeta Turnu Severin – Caransebeş. Ofertele trebuie depuse până pe data de 29 iulie.

„Licitaţie lansată pentru modernizarea a încă 74,25 km de cale ferată pe tronsonul Craiova- Drobeta Turnu Severin – Caransebeş! Până în data de 29 iulie 2024 trebuie depuse ofertele pentru contractele necesare modernizării infrastructurii feroviare pe Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane) şi pe Lotul 5 (Băile Herculane- PO Poarta). Valoarea estimată a celor două contracte (proiectare şi execuţie) este de 4,87 miliarde de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată prin Programul Transporturi (PT) 2021- 2027. Durata maximă a contractului pentru Lotul 4 este de 72 luni (din care 12 luni pentru proiectare şi 60 de luni pentru execuţie), iar pentru Lotul 5 este de 60 de luni (din care 12 luni pentru proiectare şi 48 de luni pentru execuţie)”, a declarat Sorin Grindeanu pe o rețea de socializare.

Lotul 4, Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane, are o lungime de 41,618 km şi o valoare estimată de 2,44 miliarde de lei fără TVA, iar Lotul 5, Băile Herculane- PO Poarta, are o lungime de 32,637 km şi o valoare estimată de 2,43 miliarde de lei fără TVA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Lucrările de reabilitare pe întreaga linie de cale ferată Craiova- Drobeta Turnu Severin – Caransebeş (225,287 km) vizează:

– modernizarea instalaţiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului

– creşterea capacităţii de tranzit;

– asigurarea interoperabilităţii

– asigurarea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi;

– modernizarea staţiilor şi a haltelor de mişcare;

– modernizarea podurilor şi podeţelor;

– reabilitarea şi modernizarea clădirilor staţiilor de călători (inclusiv ridicarea nivelului peroanelor) în conformitate cu standardele europene în vigoare;

– montarea de panouri fonoabsorbante sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot;

– instalaţii de centralizare electronică noi, în staţii şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS.

– îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea vitezei de circulaţie la valori de până la 160 km/h”, a mai spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În luna mai au fost lansate în licitaţie contractele pentru modernizarea Loturilor 3 şi 6, care au termen de depunere a ofertelor 1 iulie 2024. Valoarea estimată a celor două contracte – proiectare şi execuţie este de 4,87 miliarde de lei, fără TVA, iar finanţarea este asigurată prin Programul Transporturi 2021- 2027.

sursa foto: FB/Sorin Grindeanu

Politica