vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Apă cu porția, în Dolj

Program de vară în furnizarea apei în Dolj. Se întâmplă în localitățile unde oamenii folosesc apa din rețeaua publică pentru udatul grădinilor.

Compania de apă Oltenia anunță că a impus restricții, până acum, în trei localități din județ.

„Pe lângă temperaturile ridicate din ultima perioadă, utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie în mod necorespunzător, respectiv la udarea grădinilor, spațiilor verzi sau umplerea diverselor recipiente, duce la scăderea debitului şi diminuează eforturile de asigurare a serviciilor în condiţii optime. În acest context, Compania de Apă Oltenia a fost nevoită să restricțoneze furnizarea apei potabile către populație, astfel încât să poată asigura necesarul pentru uz casnic. Până în acest moment a fost instituit program de furnizare a apei potabile în localitățile Șimnicu de Sus, Segarcea și Dăbuleni, după cum urmează:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șimnicu de Sus : – 05.00 – 09.00; 17.00-21

Segarcea: – 06.00 – 12.00; 18.00 – 24.00

Dăbuleni : – 06.00 – 12.00; 18.00 – 24.00

Facem apel la toţi utilizatorii, atât din Craiova, cât și din celelalte localități aflate în aria de operare, să folosească apa numai pentru consum casnic, deoarece orice consum peste medie va fi resimțit de toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă, iar Compania va fi nevoită să ia astfel de măsuri și în alte zone unde apar probleme similare. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat însă apa nu este o resursă inepuizabilă, astfel că folosirea rațională a acesteia este o responsabilitate comună”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Compania de Apă Oltenia.

Politica