luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

IPJ Mehedinți: 50 de șoferi, pericol pentru ceilalți

50 de șoferi au fost scoși din trafic de polițiștii mehedințeni. Aceasta pentru că reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Unii au fost prinși băuți la volan, alții nu aveau permise de conducere.

„Polițiștii au acționat pentru siguranța cetățenilor, prin menținerea climatului de ordine publică, prevenirea accidentelor de circulație și a traficului și consumului de substanțe interzise. În cadrul activităţilor derulate, au fost legitimate peste 600 de persoane și au fost verificate aproximativ 580 de vehicule.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 508 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 209.000 de lei.
Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 50 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, potrivit legii.
De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 10 vehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Mehedinți.
Între cei trași pe dreapta și sancționați se află un bărbat de 38 ani, care a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe DJ 671 B, în localitatea Corcova, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.
„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar ca măsură coplementară i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioaddă de 90 de zile”, potrivit IPJ Mehedinți.
Pe de altă parte, un tânăr de 24 ani, din județul Vâlcea, a fost depistat în trafic n timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii, în orașul Strehaia, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii l-au testat cu etilotestul și au constatat că era și băut. Rezultatul – 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Politica