luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Doi elevi din Gorj au atins performanțe remarcabile

Gorjul se mândrește cu o medalie de aur în finala unui concurs internațional de informatică și cu o calificare la Olimpiada Internațională de Biologie

Un elev din Gorj, Dragoș Trîncă, de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, a obținut medalia de aur în finala concursului internațional de informatică American Computer Science League, conform Pandurul.

Acesta este cel mai bun rezultat pentru CNET din istoria participării la acest concurs. Elevii noștri au mai obținut patru medalii de argint în 2020. Felicitări si doamnei profesoare MIHAELA RUNCEANU, care din anul 2019 pană acum a pregătit echipele noastre participante la această prestigioasă competitie. O felicităm si pe MIRIAM MODORAN care a obtinut un scor foarte bun”, transmit reprezentanții instituției de învățământ.

Concursul internațional de informatică ACSL (American Computer Science League) este o competiție prestigioasă inițiată în 1978, la care participă echipe de pe toate continentele. Competiția include mai multe categorii: Senior, Intermediate, Junior, Elementary și Classroom.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adrian Găvănescu, elev al Colegiului Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, s-a calificat la Olimpiada Internațională de Biologie. Aceasta reprezintă o nouă performanță notabilă pentru învățământul din Gorj. Olimpiada Internațională se va desfășura în această vară la Astana, notează sursa citată.

„Felicitări din tot sufletul elevului nostru Adrian Găvănescu (12E), care, sub coordonarea doamnei profesor Anton Camelia, a reușit să se califice la Olimpiada Internațională de Biologie! Locul întâi în clasamentul selecției Lotului Național Restrâns la disciplina biologie. În cele ce urmează, Adrian își va continua pregătirea cu profesorii universitari de la Facultatea de Biologie din Cluj-Napoca în vederea reprezentării României la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată vara aceasta în Astana, capitala Kazakhstanului„, a transmis unitatea de învățământ.

Politica