sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO! Demonstrații de dresaj canin, cu ocazia „Zilelor Prevenirii Dezastrelor”

„Ca să fie apt pentru intervenții, un câine necesită minim 1.000 de ore de pregătire”

Craiovenii au zâmbit foarte mult marți, 23 aprilie, în ciuda vremii ploioase și mohorâte. Asociația Energia Inteligentă a adus în atenția oamenilor „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, la care au luat parte mai mulți câini de la „Clubul Câinilor Utilitari”. Patrupezii au fost plini de energie și le-au demonstrat copiilor că știu matematică, pot alerta salvatorii dacă găsesc o persoană aflată în stare de inconștiență, precum și faptul că știu să fie extrem de ascultători.

„Câinii lucrează și în ploaie. Din păcate, dezastrele se întâmplă și în ploaie, de cele mai multe ori când este urât afară. Visul nostru este să avem în România echipe canine de căutare și salvare, exact cum sunt și în statele europene. Suntem, în acest moment, cât mai aproape de acest obiectiv. Colegii mei au participat la misiuni reale de căutare și salvare, împreună cu MAI, dar și la cutremurele din Turcia și Albania”, a spus Ana-Maria Ciopată, instructor canin la Clubul Câinilor Utilitari.

La eveniment au participat mai mulți câini. Unii dintre ei știau să facă adunări, alții să facă piruete în ploaie. Ei bine, Tesa, o cățelusă tare simpatică, a uimit pe toată lumea deoarece ea știa să imite un iepuraș. Stăpânul Tesei a ales să spună pentru Jurnalul Olteniei ce poveste are cățelușa sa. Aceasta este o femelă din rasa Golden Retriever, care a împlinit anul acesta 7 ani. A fost extrem de energică și dornică să se joace cu toată lumea care a participat la eveniment.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Tesa are 7 ani jumătate, este din rasa Golden Retriever. Se pregătește să devină câine de intervenție, de căutare persoane, în mediul natural. Ca să fie apt pentru intervenții, un câine necesită minim 1.000 de ore de pregătire. Tesa are aproape 6 ani de când face acest lucru. A avut unele pauze, astfel că n-a apucat să-și ia atestările pentru căutare și salvare. Urmează să aibă anul acesta un examen. Eu și soția mereu ne-am dorit un câine, așa că am luat-o pe ea. După acest lucru am zis să facem ceva util cu ea și am ajuns să-i cunoaștem pe cei din Clubul Câinilor Utilitari. Așa că ne-au convins să îi ajutăm și pe ceilalți oameni, nu numai pe noi”, ne-a povestit acesta.

Scopul de temelie al acestei întâlniri este de a educa și de a mobiliza comunitatea locală în fața unor situații critice, cum ar fi incendiile, calamitățile naturale, seismele și disparițiile de persoane. În strâns parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență, Asociația Energia Inteligentă își propune să sporească gradul de conștientizare cu privire la măsurile de prevenire și la acțiunile ce trebuie întreprinse în caz de urgență.

Această inițiativă are ca obiectiv nu doar informarea, ci și crearea unei comunități mai responsabile și pregătite în fața situațiilor neprevăzute. Este o oportunitate pentru locuitorii din Craiova de a învăța și de a se implica în promovarea siguranței și prevenirii dezastrelor.

Politica