sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nicolae Ciucă, de ziua Forțelor Terestre, în Băilești

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, lider al PNL, a participat, marți, la manifestarea organizată, de Ziua Forţelor Terestre, în Băilești.

Evenimentul a avut loc la Monumentul, unde au și fost depuse coroane de flori, și a cuprins, pe lângă ceremonia militar-religioasă, și o prezentare de echipament și tehnică militară de către Brigada Multinațională Sud-Est Craiova.

În discursul său, Nicolae Ciucă a mulțumit militarilor.
„Mă bucur foarte mult să revin acasă, în judeţul meu natal, şi să am oportunitatea să fiu alături de dumneavoastră într-o zi de sărbătoare, o sărbătoare a creştinătăţii, o sărbătoare a Forţelor Terestre Române şi folosesc acest prilej pentru a putea ca alături de cei care am slujit ţara cu ani în urmă, să aducem prinosul nostru de recunoştinţă celor care s-au jertfit pentru patrie şi să le mulţumesc celor care, astăzi, poartă uniforma militară, poartă emblema Forţelor Terestre şi care îşi îndeplinesc cu succes misiunile şi dau încredere, ne încredinţează pe noi toţi că sunt la datorie oricând”, a declarat Nicolae Ciucă.
Președintele PNL a avut un mesaj şi pentru locuitorii din Băilești. Municipiul îl are drept patron spiritual pe Sfântul Gheorghe.
„Doresc să folosesc acest prilej pentru a fi alături de cetăţenii din Băileşti, astăzi, în zi de sărbătoare creştină, ziua Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al oraşului Băileşti, şi să le urez tuturor băileştenilor, doljenilor, oltenilor, românilor, un sincer „La mulţi ani!”, sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor, în zi de sărbătoare a onomasticii”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.
La rândul său, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Băilești, Amalia Năstase, a declarat: „În fiecare an, la 23 aprilie, când Biserica Orotodxă îl prăznuieștie pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, municipiul nostru îmbracă haine de sărbătoare, pentru a-și cinsti ocrotitorul. Tradiția de a-l cinsti pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ca patron spiritual și ocrotitor al municipiului Băilești izvorăște din însăși vitejia, puterea și credința lui fiind dovda de nezdruncinat a perenității celor două instituții fundamentale Armata și Biserica. (…) Fiind o zi de sărbătoare pentru noii toți, doresc să vă felicit, să-mi exprim gratitudinea față de dumneavoastră, pentru buna cooperare și înțelegerea de care a-ți dat dovadă, împreună reușind să facem schimbări pozitive în comunitatea noastră. Comunitatea se definește prin respect și unitate. Astfel, trebuie să rămânem consecvenți și atenți la nevoile colective, să fim mai buni și să privim înainte cu încredere. Doar așa drumul din fața noastră va fi presărat cu împliniri”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Generalul de brigadă Constantin Nicolaescu, comandantul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, a vorbit despre provocările actuale ale Armatei, dar și despre cei căzuți la datori: „23 aprilie aduce în memoria noastră faptele de arme ale ostașilorromâni căzuți pe câmpurile de luptă în vremuri mai vechi sau mai noi, pentru apărarea patriei, pentru libertatea poporului român. Astăzi, suntem onorați să le aducem un omagiu și să le cinstim memoria”.

La eveniment au mai luat parte președintele PNL Dolj, deputatul Ștefan Stoica, președintele PNL Craiova, deputatul Nicolae Giugea – candidat pentru funcția de primar al Municipiului Craiova și Nicușor Roșca – candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj.

Tot marți, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a participat la lansarea candidaților PNL pentru funcția de primar: Dorel Mitulețu pentru Calafat și Marin Vintilă pentru Poiana Mare și a avut întâlniri cu cetățenii din cele două localități.

Politica