vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Românii, pe ultimul loc în UE la cumpărarea online de cărți și la cumpărarea cărților electronice

În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi electronice, în ambele cazuri România fiind la coada clasamentului, arată datele publicate marţi de Eurostat, transmite Agerpres.

Cel mai ridicat procentaj de rezidenţi care au declarat că în ultimele trei luni au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite a fost înregistrat în Ţările de Jos (23,5%), Luxemburg (22,2%) şi Irlanda (21,1%). La polul opus se află rezidenţii din Cipru (1,4%), Letonia (2,9%), Bulgaria (3,7%) şi România (4,3%).

Pentru cărţi electronice, în acelaşi an, cel mai mare procent de rezidenţi care au declarat că în ultimele trei luni au cumpărat online cărţi electronice a fost înregistrat în Danemarca (22%), Ţările de Jos (21,6%) şi Irlanda (16,9%). Cele mai mici procente au fost înregistrate în Cipru (0,6%), Bulgaria (2%) şi România (2,2%).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Datele Eurostat arată că Danemarca şi Finlanda sunt singurele ţări membre UE în care mai mulţi oameni au achiziţionat cărţi electronice în număr mai mare decât cărţi tipărite în ultimele trei luni de dinaintea colectării datelor.

În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua mondială a cărţii şi a drepturilor de autor, la iniţiativa UNESCO, începând din 1996.

Foto: pixabay

Politica