vineri, mai 24, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Rânca e acoperită de un strat de zăpadă de 15 cm

Peisajul din stațiunea Rânca s-a transformat într-un tablou de iarnă surprinzător, odată cu așternerea unui strat impresionant de zăpadă de aproximativ 15 centimetri, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Craiova.

Acest fenomen neașteptat a adus o schimbare dramatică în peisajul montan, acoperind versanții și pădurile cu un strat gros de zăpadă, într-o perioadă a anului în care primăvara își făcea deja simțită prezența. Locul obișnuit pentru drumeții și iubitorii de sporturi de iarnă s-a transformat temporar într-un decor de iarnă veritabilă, oferind turiștilor și localnicilor ocazia de a se bucura de această priveliște rar întâlnită în luna aprilie.

Drumarii actionează pe DN 67C cu două utilaje cu lamă și material antiderapant pe sectorul afectat de ninsoare pentru aigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță, au anunțat reprezentanții DRDP Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, s-a intervenit şi pe DN 7A (zona judeţului Vâlcea, pe sectorul administrat de DRDP Craiova), unde stratul nou de zăpadă este de peste 25 de centimetri.

„S-a acţionat cu două utilaje, a început să ningă undeva în jurul orei 4,00 dimineaţă, ninsoare foarte abundentă, strat de zăpadă nou depus între 15 şi 20 de centimetri pe DN 67C zona Rânca, iar pe DN 7A zăpada a fost mult mai abundentă, avem un strat nou depus de peste 25 de centimetri, acţionăm cu utilaje cu lamă şi material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă pe ambele sectoare de drum afectate de ninsori”, a precizat Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, pentru Agerpres.

Drumarii fac apel la şoferi să nu se aventureze în zonele afectate de ninsori dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător.

„Facem apel la conducătorii auto să nu meargă în zona respectivă, să nu se deplaseze pe aceste sectoare dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător, şi aici ne referim în special la anvelopele de iarnă, foarte mulţi şoferi deja şi le-au schimbat. Ştim că o să fie mulţi care vor să-şi facă fotografii, în special tinerii, şi de aceea venim cu rugămintea către ei să nu se expună unui real pericol”, a mai spus Cristi Tudor.

Reamintim că, ANM a emis duminică un cod galben de ninsori, pentru zonele montane din Vâlcea, Gorj și Mehedinți, valabil până luni, ora 12:00.

Un nou Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură va intra în vigoare luni, la ora 18:00, potrivit meteorologilor.

Până marţi, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Judeţele care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori sunt Caraş – Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Foto: Facebook/Targu Jiu

spot_img
spot_img
spot_img

Politica