miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 200.000 de lei pentru curățarea canalelor deschise din Craiova

Primăria Craiova caută o firmă care să se ocupe de curățarea canalelor deschise din oraș. Este vorba despre Canalul 500 Tancodrom-Hanul Doctorului- tronsonul de la Aleea 4 Gîrlești și Canalul 500 Tancodrom – Hanul Doctorului- tronsonul de pe strada Pescărușului. Pentru astfel de servicii, autoritățile locale sunt dispuse să plătească o sumă de aproximativ 243.027 de lei, iar contractul a fost deja scos la licitație.

Starea actuală a canalelor deschise situate în perimetrul construibil al municipiului Craiova necesită decolmatarea acestora. Serviciile pentru decolmatare sunt necesare datorită schimbării condițiilor de colectare (descărcări de ape menajere şi depozitare de gunoaie de-a lungul lacurilor şi canalelor deschise) şi schimbarea pantei de scurgere din zona inferioară, care au condus la depuneri accentuate şi creşterea abundentă a vegetației acvatice pe taluzuri şi radier si a cresterii abundentă arborilor, aceste canale devenind un posibil focar de infecție şi un real pericol de inundare a locuințelor din zona lor de influență. Canalele deschise propuse pentru decolmatare (curațare), în prezent au secțiunea obturată datorată colmatării produse prin depunerea de aluviuni, prin prăbuşirea malurilor sau prin depunerea unor corpuri străine”, se menționează în caietul de sarcini.

Canalul 500 Tancodrom-Hanul Doctorului- tronsonul de la Aleea 4 Girlesti are o lungime de 6000 de metri, dar se va curață tronsonul de aproxmativ 500 metri, în apropierea străzii Aleea 4 Girleşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prezintă colmatare datorită depunerilor de material în timpul viiturilor, din prăbuşirea taluzurilor sau prin acumularea de diverse deşeuri şi corpuri străine si cresterea abundentă a arborilor. Materialul rezultat urmează a se încărca în autovehicule şi transportat în afara zonei”, după cum se specifică în descrierea serviciilor.

Totodată, amplasamentul Canalului 500 Tancodrom-Hanul Doctorului-tronsonul de pe strada Pescarusului traversează zone cu teren mlăştinos. Lungimea totală de curațare (decolmatare) este de aproximativ 300 metri. Canalul deschis prezintă colmatare datorită depunerilor de material în timpul viiturilor, din prăbuşirea taluzurilor sau prin acumularea de diverse deşeuri şi corpuri străine. Această porțiune de pe strada Pescăruşului fiind colmatată reprezintă un pericol real de inundare a locuințelor din zonă. Materialul rezultat urmează a se încărca în autovehicule şi transportat în afara zonei.

Pentru realizarea serviciilor de decolmatare, se vor executa următoarele activități:

  • mobilizarea utilajelor la locul decolmatării. excavarea mecanizată a depunerilor –
  • încărcarea şi transportul materialului aluvionar în afara zonei, la o distantă de maxim 10 km
  • împrăştierea şi nivelarea materialului în straturi succesive
  • readucerea terenului din zonele de acces ale utilajelor la o stare cât mai apropiată de cea existentă Termenul de execuție a serviciilor solicitate: 45 zile de la primirea ordinului de începere.

Termenii şi condiţiile contractului includ şi o garanție de 12 luni pentru serviciile executate.

Politica