miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții la primarul gorjean care se credea super-erou

Primarul se află în vizorul mai multor dosare penale care sunt în curs de desfășurare

Procurorii suspectează că Robert Păiuși, primarul PSD al comunei Stejari din județul Gorj, ar fi decontat cantități masive de combustibil fără o justificare legală. Edilul a căpătat notorietate pentru pretenția sa de a fi considerat un super-erou.

Primarul Păiuși se află în vizorul mai multor dosare penale care sunt în curs de desfășurare începând cu toamna anului 2022. Anumite acuzații vizează modul în care cantități considerabile de combustibil au fost utilizate de către primarul Păiuși și de apropiații săi în interes personal, cu toate că decontările au fost efectuate din fondurile publice. Acest lucru survine în ciuda faptului că Primăria comunei Stejari are în posesie un autoturism Dacia Logan, alimentat cu motor diesel, care stă nefuncțional în curtea instituției de aproximativ doi-trei ani, conform Gorj Online.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj coordonează perchezițiile de la Stejari, în timp ce polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj au fost delegați pentru a efectua activități de cercetare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt efectuate percheziții la diverse locații, printre care sediul Primăriei comunei Stejari, locuința primarului Păiuși și o stație de carburanți din comuna învecinată Stoina. Conform unei postări ciudate de pe pagina sa de Facebook, primarul Robert Ionuț Păiuși se consideră a fi Spiderman, Batman, Highlander și Superman, toți la un loc.

Acesta spunea, într-o postare pe Facebook, că se simte precum personajele din filme: „Cu ai mei cetățeni din Stejari în preajmă … sunt Omul Păianjen care vă împiedică să o luați razna. Cu ai mei cetățeni din Piscoiu sunt Batman care vă dă fiori! Cu ai mei cetățeni din Baloșani sunt Nemuritorul (Nr.: Highlander) care vă perturbă somnul! Cu ai mei stejăreni cumsecade de-a stânga și de-a dreapta sunt Supermanul care face dreptate pentru Stejari! Cu Dumnezeu în suflet mergem înainte … ! Păzea: De ce vă este frică nu scăpați“, este mesajul transmis de către primarul comunei Stejari.

În ciuda faptului că avea doar trei ani în decembrie 1989, când regimul comunist s-a prăbușit, Robert Păiuși a afirmat că este un admirator al lui Nicolae Ceaușescu și al regimului comunist în trecut. Născut în 1986, primarul din Stejari a relatat că a căpătat cunoștințe despre regimul comunist din relatări transmise de părinți și bunici, conform adevarul.ro.

Politica