marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții la Consiliul Județean Gorj în legătură cu mai multe contracte de achiziții

Procurorii din Craiova au descins, joi, la Consiliul Județean Gorj, și la alte adrese, vizat de verificări fiind vicepreședintele instituției, Dorin Tașcău (PSD). Ar fi vorba despre un dosar vizând contracte de achiziții atribuite unor firme controlate de funcționari publici.

Sursele judiciare spun că este vorba despre infracțiuni comise în perioada 2020-2024 privind modul în care au fost încheiate contracte de achiziție cu firme controlate de funcționari publici.

Vicepreședintele CJ Gorj, Dorin Tașcău (PSD), a confrmat că au loc descinderi la casa lui din Tîrgu Jiu și la biroul din consiliu. El a negat că ar fi administratorul firmelor vizate de anchetatori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ancheta a fost declanșată după ce numele lui Dorin Tașcău a apărut în interceptările realizate de Direcția Națională Anticorupție în dosarul de corupție în care este a fost vizat fostul director al Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită.

Potrivit procurilor, la instigarea unui alt inculpat, în decembrie 2023, în județul Gorj, o persoană ar fi remis în mod direct suma de 5.000 de euro lui Chircă Iosif, director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, în legătură cu îndeplinirea unui act ce ar intra în îndatoririle sale de serviciu, scrie adevarul.ro

„Cea de-a doua persoană trimisă în judecată ar fi promis președintelui directoratului unei societăți comerciale, cu capital majoritar de stat, martor, 15% (300.000 euro) din valoarea unui contract de 2.000.000 euro, având obiect servicii de arhivare, care ar fi urmat să fie atribuit în baza unei proceduri de licitație publică fraudată, dar și 15% (120.000 euro) din valoarea unui contract de 800.000 euro având obiect servicii de arhivare, care ar fi urmat să fie atribuit prin achiziție directă, și ar fi dat martorului în legătură cu aceste promisiuni, în 5 tranșe, până la data de 21.01.2024, sumele de 45.000 lei și 12.000 euro. În mai 2023, ar fi pretins primei persoane 3,5% din valoarea facturilor emise de o societate comercială către două societăți cu capital majoritar de stat, lăsând-o pe acesta să creadă că ar avea influență pe lângă conducerea acestora și ar fi primit 533.375 lei“, conform DNA.

Procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra unui apartament situat în București, a sumelor de 45.000 lei și 12.000 euro, a sumei de 5.000 euro consemnată de Chircă în conturi bancare deschise de ANABI și a sumei de 134.698 lei.

Fostul director de la Rovinari a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost obligat  să efectueze muncă neplătită în folosul comunității.

Politica