marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O elevă de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, medalia de aur la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Lotul României a reușit, în aceste zile, o clasare excelentă la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024: locul 2 în rândul statelor europene, după Ucraina și una mai mult decât onorantă în ierarhia care cuprinde și țările invitate din afara Europei – poziția a 5-a, după SUA, Australia, China și, din nou, Ucraina.

La această performanță a lotului României a contribuit și o elevă din Craiova. Este vorba de Gabriela-Mădălina Pîrvulescu, elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, care a obținut una dintre medaliile de aur.

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024, care s-a desfășurat în perioada 11-16 aprilie 2024, în Georgia, au participat 212 eleve din 54 de state europene și invitate. În fiecare an, organizatorii invită la olimpiadă și state din afara Europei. Olimpicii au avut de rezolvat 6 problemele în 2 zile de concurs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fiecare zi de olimpiadă, concurentele au avut la dispoziție 4 ore și 30 de minute pentru a rezolva cele 3 probleme.

Potrivit clasamentului oficial, România s-a clasat pe poziția a doua în Europa, după Ucraina, și pe locul cinci în lume după Statele Unite ale Americii, Australia, China și Ucraina. Țara noastră este urmată în top de Turcia, Canada, Germania, Japonia (vezi mai jos clasamentul integral de la EGMO 2024), scrie edupedu.ro

Elevele olimpice la matematică din lotul României la EGMO 2024:
  • Aida Mitroi a obținut Medalie de Aur – este elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB) și a absolvit cursurile Școlii Gimnaziale „Take Ionescu” din Timișoara
  • Gabriela-Mădălina Pîrvulescu a obținut Medalie de Aureste elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova
  • Mara-Ioana Zaharia a obținut Medalie de Argint – este elevă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați
  • Ana-Gabriela Cîrjea a câștigat Medalie de Argint – este elevă a Colegiului Național „C. D. Loga” din Timișoara

Foto: Facebook/Societatea de Stiinte Matematice din Romania

Politica