sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Droguri cu 10 lei, la vânzare în Dolj

Doi bărbați, de 22 și 33 de ani, au fost reținuți, fiind acuzați că au vândut droguri cu 10 lei/ doza către consumatori din județul Dolj. Se ocupau cu asta încă de acum doi ani.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în sarcina uneia dintre acestea reținându-se și infracțiunea de trafic de droguri de risc, în formă continuată.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – aprilie 2024, doi bărbați, de 22 și 33 de ani, ar fi procurat, deţinut și vândut, în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA și ADB-4en-PINACA), cu 10 lei pentru o doză.
De asemenea, pe parcursul anului 2024, unul dintre cercetați ar fi deținut și comercializat și droguri de risc (canabis), către consumatori din județul Dolj”, potrivit IPJ Dolj.
Acum oamenii legii au făcut percheziții în acest caz și au găsit „cantități de materii vegetale (fragmente uscate și muguri), substanță pulverulentă și sub formă de bulgări, mai multe obiecte purtând urme de substanță, țigarete confecționate artizanal, grindere și cântare de precizie, precum și alte mijloace de probă”.
Marți, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

spot_img
spot_img

Politica