sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

România, în topul țărilor cu tineri care nu fac nimic. Psiholog: Caută soluții de îmbogățire rapidă

România este în top în clasamentul european în ceea ce privește numărul tinerilor care nu au un loc de muncă și nici nu studiază. Asta, cu toate că joburi sunt din belșug. Pe piață este o lipsă acută de mână de lucru, iar România importă în fiecare an zeci de mii de muncitori din Asia de sud-est.

Noua generație amână tot mai mult momentul angajării. Datele Eurostat arata ca 22% dintre tinerii din România încă stau pe banii părinților, scrie digi24.ro

”Tânără generație nu pare prea dornică să intre în câmpul muncii și nici să facă vreun efort pentru a-și câștiga banii deoarece ei caută soluții de îmbogățire rapidă sau să stea pe banii părinților”, spune Irina Mitrea, psiholog.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Domeniul HORECA, de exmplu, este în permanentă căutare de personal, iar foarte multe locuri de muncă sunt pentru tineri.

”Se simte o diferență între generații, unii sunt extrem de implicați, foarte punctuali, muncesc foarte mult. Dar avem și copii care vin și stau doar două zile și pleacă.

-Avem și altă mentalitate, poate am fost crescuți altfel, părinții noștri au încercat să ne inducă o anumită încredere în noi, un anumit standard al vieții.

-Asta-i tot ce poți să-mi dai? Eu pot să mă duc în străinătate și să câștig dublu”, a spus Anca Lapa, PR cafenea.

Psihologul Irina Mitrea a adăugat că: Lipsa unei educații adecvate, îndeplinirea tuturor poftelor a dorințelor tânărului, precum și neînvățarea disciplinei și auto-disciplinei fac dintr-un tânăr un candidat perfect la titlul de „pierde vară”.

Doar Spania și Grecia ne depășesc la acest capitol. În Spania procentul tinerilor care nu muncesc este de 29%, iar în Grecia de 25%.

Foto: pixabay

spot_img
spot_img

Politica