luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paul Ciobanu Consultant Imobiliar: Secretele vânzării în imobiliare!!!

Am vazut multe imobile care au un potențial mare, dar faptul că pozele nu sunt făcute cum trebuie, imobilele stau pe piață o perioadă îndelungată, de aceea m-am hotărât sa vă dau câteva sfaturi în privința fotografiilor pe care le postați pe internet.

În primul rând vreau să vă spun că în procesul de vânzare al unei proprietăți, fotografiile sunt prima impresie pe care potențialii cumpărători o au asupra acesteia. Astfel este foarte important sa investești timp si atenție in realizarea fotografiilor care să scoată în evidență punctele forte ale imobilului și să atragă atenția potențialilor clienți.

Primul pas pe care trebuie să-l faceți înainte sa începeți fotografirea imobilului este CURĂȚENIE și ORDINE!!, asigură-te că este perfect curat si ordonat. Îndepărtează dezordinea si obiectele personale pentru a oferi o imagine clară a spațiului disponibil. O locuință curată va da impresia unui mediu îngrijit și bine întreținut, atrăgand astfel mai multă atenție din partea cumpărătorilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Al doilea pas este LUMINA NATURALĂ!! Nimic nu poate înlocui lumina naturală într-o fotografie. Așa că deschide draperiile și jaluzelele pentru a permite luminii naturale să pătrundă în interior și să lumineze spațiul. Evită fotografiile relizate în condiții de lumină slabă sau folosind doar iluminarea artificială, deoarece acestea pot transmite o senzație de întuneric și lipsă de viață.

Al treilea pas este DEPERSONALIZAREA!! În timp ce locuința ta poate fi plină de amintiri și sentimente personale, pentru a le permite potențialilor cumpărători să-și imagineze propriul lor stil de viață în spațiu este important să depersonalizezi interiorul. Îndepărtează fotografiile de familie, icoanele, magneții după frigider, obiecte personale și alte elemente care ar putea sa distragă atenția de la caracteristicile imobilului în sine.

Pasul patru este alegerea unghiurilor si perspectivele care să evidențieze cel mai bine spațiile si caracteristicile  importante ale imobilului, de asemenea folosiți un telefon cu o cameră performantă!!

DE CE SĂ ALEG SĂ LUCREZ ÎN REPREZENTARE EXCLUSIVĂ CU O AGENȚIE IMOBILIARĂ???

Sunt mulți oameni care practic nu au timp sa se ocupe de vânzarea propriului imobil sau nu se pricep să folosească pe deplin noua tehnologie, dar care văd lucrul cu o agenție imobiliară în reprezentare exclusivă ca pe o restrângere a dreptului de a vinde, de aceea m-am hotărât să explic cum este lucrul în reprezentare exclusivă.

Cel mai mare avantaj al reprezentării exclusive este că agentul avand siguranța că tranzacția se va face doar prin agenția sa, va promova proprietatea cu adresa exactă, asta înseamnă ca poate face inclusiv un clip video prin care să prezinte inclusiv zona, pentru ca în decizia de a cumpăra o proprietate cel mai mult contează zona, ceea ce in intermediere deschisă nu iți permiți sa faci pentru că este posibil ca potențialul cumpărător sa vină direct la vânzator și să fim serioși nimeni nu muncește pe gratis. De asemenea în reprezentare exclusivă agentul imobiliar se obligă prin contract să-i trimită proprietarului rapoarte de activitate și un plan de marketing.

În reprezentare exclusivă mai avem un avantaj mare și anume promovom imobilul cu COMISION 0% de la cumpărător, asta pentru ca reprezentăm exclusiv interesele unei părți (în cazul de față vorbim despre reprezentarea vânzătorului), de aceea nu avem nici-un motiv să-l comisionăm si pe cumpărător, astfel cumpărătorul nu-mi va putea cere mie ca agent sa-i obțin un preț favorabil lui.

Alt avantaj este că eu in reprezentare exclusivă accept să colaborez cu orice altă agenție care are un cumpărător prin cedare de comision (adică vânzătorul imi va da comision doar mie, iar eu îl voi împarti cu celălalt agent), astfel nu voi bloca în nici-un fel tranzacția.

De asemenea în reprezentare exclusivă nu suntem obligați să vindem primului venit pentru că avem garanția că la sfârsit munca noastră va fi răsplătită si vom putea să așteptăm mai multe oferte, iar dacă sunt mai multe oferte putem organiza ofertare multiplă ca să obtinem un preț cât mai bun pentru proprietar.

Daca consideri că nu te descurci sau nu ai timp să te ocupi  singur de vânzarea imobilului tău poți apela cu încredere la agentul tău imobiliar Paul Ciobanu de la Agentia Imobiliară AVIS Imobiliare: TEL. 0770.460.209 EMAIL: [email protected]

Politica