vineri, mai 24, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Donald Trump vinde Biblii

Fostul preşedinte american Donald Trump, aflat în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, a anunţat marţi lansarea unei Biblii, „cartea sa preferată”, la preţul de 60 de dolari, relatează Le Figaro, citat de News.ro.

Cu câteva zile înainte de Paştele catolic, fostul preşedinte Donald Trump a anunţat marţi lansarea unui parteneriat plătit cu o vedetă de muzică country pentru a pune în vânzare Biblii, „cartea sa preferată”.

„God Bless the USA Bible” (Biblia „Dumnezeu să binecuvânteze SUA”) este numele acestei cărţi religioase, vândută la preţul de 59,99 dolari un exemplar. Titlul amintește de cântecul de succes „God Bless the USA” al celebrului muzician conservator Lee Greenwood, care se cântă la fiecare dintre mitingurile lui Donald Trump.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu acest interpret de muzică country, miliardarul se lansează într-o nouă afacere.

„Redă Americii credinţa”, spune candidatul republican într-o înregistrare video de trei minute publicată pe reţeaua sa Truth Social, în plină Săptămână a Patimilor. Este o aluzie la sloganul emblematic al campaniilor sale prezidenţiale, „Make America great again”.

În videoclipul redistribuit de Greenwood pe canalul său de Youtube, fostul preşedinte îşi încurajează susţinătorii să cumpere aceste Biblii.

Trump explică la începutul înregistrării video că Biblia „God Bless the USA Bible”, o ediție King James, include de asemenea Constituția americană, Declarația de independență a SUA și „Bill of Rights”, numele colectiv sub care sunt cunoscute primele zece amendamente la Constituția SUA.

„Fiecare american are nevoie de o Biblie în casa sa, iar eu am mai multe. Aceasta este cartea mea preferată. Este cartea preferată a multor oameni”, spune Donald Trump, care curtează intens cercurile evanghelice de la alegerea sa în 2016.

Deşi fostul preşedinte nu vinde el însuşi Biblia, el primeşte redevenţe pentru achiziţii, explică The New York Times, care citează o sursă informată despre contract. Pe site-ul său, grupul care oferă spre vânzare cartea sfântă se laudă că este „singura Biblie promovată de Donald Trump!”.

Organizaţia precizează însă că niciun cent din veniturile obţinute din vânzarea acestor Biblii nu va fi folosit pentru a finanţa campania candidatului republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Cu toate acestea, precizează că imaginea sa este folosită în cadrul unui parteneriat plătit.

Le Figaro notează că este o plată binevenită pentru candidatul republican, în condiţiile în care Curtea de Apel de la New York i-a cerut o cauţiune de 175 de milioane de dolari în procesul de fraudă vizând Trump Organization. Suma pe care el trebuie să o achite a fost redusă în mod neaşteptat luni, în condiţiile în care instanţa din statul New York ceruse iniţial 454 de milioane de dolari.

Dacă nu plăteşte această amendă, Donald Trump riscă să i se blocheze conturile bancare şi să i se confişte şi să i se vândă bunurile imobiliare, începând cu zgârie-norii săi din inima Manhattanului.

La jumătatea lunii februarie, imediat după condamnarea sa pentru fraudă, fostul preşedinte al Statelor Unite a lansat, în mod surprinzător, un nou model de adidaşi care au Imprimat cu un „T” pe limbă şi cu un steag american pe călcâi.

Model auriu, limitat la 1.000 de perechi, a fost descris ca fiind „îndrăzneţ şi dur, la fel ca preşedintele Trump”. Destinate „adevăraţilor patrioţi”, aceste încălţări au avut un preţ de 399 de dolari perechea.

Marţi, fostul magnat imobiliar a aplaudat, de asemenea, lansarea cu succes la bursă a reţelei sale sociale. „Iubesc Truth Social, iubesc adevărul”, a spus el, salutând succesul lansării acţiunilor pe Nasdaq.

Foto: captură video

spot_img
spot_img
spot_img

Politica