sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

APM Olt: Distrugeți ambrozia sau luați amendă de 20.000 lei

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Olt atrage atenția celor care au ambrozie pe terenuri ca trebuie să ia măsuri pentru a o distruge. Altfel, riscă amenzi de până la 20.000 lei.

Avertisemntul vizează proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole. Aceștia au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei, în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane, având în vedere Legea nr. 62/2018.

Astfel, potrivit legii, arată APM Olt, în scopul distrugerii ambroziei şi al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor desfăşura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităţilor publice locale, lucrări de întreţinere a terenurilor prin smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Măsurile se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a buruienii ambrozia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica