luni, aprilie 22, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ședință cu primarii gorjeni privind microbuzele școlare

Contractul pentru furnizarea celor 27 de microbuze electrice școlare a fost semnat în 12 februarie 2024, valoarea totală a proiectului fiind de peste 36 de milioane de lei, inclusiv TVA

Consiliul Județean Gorj a organizat marți, 28 februarie, o întâlnire de lucru cu reprezentanții legali ai autorităților publice locale, beneficiare de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județ.

Contractul pentru furnizarea celor 27 de microbuze electrice școlare a fost semnat în 12 februarie 2024, valoarea totală a proiectului fiind de peste 36 de milioane de lei, inclusiv TVA. Un pas important în implementarea proiectului îl constituie urgentarea montării stațiilor de încărcare, de către fiecare autoritate publică locală care va beneficia de microbuze, având în vedere că termenul pentru punerea acestora în funcțiune este destul de scurt, respectiv 31.05.2024.

Proiectul ,,Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj”, cod 20, este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C15–Educație/Reforma 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\Investiția 10: Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul se derulează în baza Contractului de finanțare nr. 11998/12.09.2023, semnat între Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții, responsabil pentru Componenta C15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și finanțator pentru apelul de proiecte Microbuze electrice pentru elevi” și UAT Județul Gorj, prin Consiliul Județean, în calitate de Beneficiar.

Obiectivul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.

În urma evaluării procedurii de achiziție publică – Furnizare microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj, în data de 12.02.2024 a fost semnat, la sediul beneficiarului – Consiliul Județean Gorj, contractul de furnizare cu operatorul economic desemnat câștigător, având ca obiect furnizarea unui număr de 27 microbuze electrice școlare de 16+1 locuri, cu un termen de livrare de 150 zile de la data semnării contractului.

Conform prevederilor Ghidului solicitantului, beneficiarii eligibili au emis Hotărâri de Consiliu Local, prin care și-au asumat angajamentul de a amplasa o stație de încărcare pe raza U.A.T.-ului, până cel mai târziu la data de 31.08.2024.

Politica