sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Apa murdară la robinet! Gorjenii sunt revoltați

„Nu corespunde din punct de vedere organoleptic. Ce sa mai zici din punct de vedere bacteriologic”

În Baia de Fier, nemulțumirea persistă printre locuitori. Aceștia refuză să semneze contracte cu operatorul de apă și afirmă hotărât că nu vor plăti pentru apă care nu este potabilă. Recent, în ziua de marți, locuitorii au distribuit imagini pe platformele de socializare, evidențiind calitatea apei care le ajunge la robinet – o apă cu nuanțe de maro, absolut improprie consumului în orice formă, conform Pandurul.

“Baia de Fier. 27.02.2024. Apă potabilă, facturată cu 6.03 lei fără TVA mc”, a scris un localnic pe Facebook și a atașat fotografii cu apa imposibil de băut. În comentarii, oamenii întăresc ideea că apa nu e bună nici pentru uz casnic darămite de băut. „Faceți urgent probe la apa asta sau plătiți-vă boala viitoare cu bani mulți”, a scris o femeie.

Nu corespunde din punct de vedere organoleptic. Ce sa mai zici din punct de vedere bacteriologic”, e de părere un alt localnic. Aparegio chiar a început o campanie de debranșări în zonele unde oamenii nu au plătit apa și nu au încheiat contracte cu operatorul de apă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mulți nici nu vor să audă de un contract din moment ce se plâng că apa nu poate fi consumată și nu e potabilă cum susțin cei de la Aparegio. Au de pierdut din cauza sistemului de apă nefuncțional atât localnicii, cât și investitorii. Mai ales cei din turism. Cei de la Aparegio nu au mai avut vreo reacție la revolta oamenilor și nu au comunicat dacă au făcut analize apei și dacă este potabilă.

Politica