luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Olguța Vasilescu vrea să mute Penitenciarul de Maximă Siguranță în afara orașului

Primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu, vrea să mute Penitenciarul de Maximă Siguranță în afara orașului. Aceasta a anunțat pe o rețea de socializare că a trimis o adresă către Guvernul României, din partea Primăriei Municipiului Craiova, ca și Penitenciarului de Maximă Siguranță din oraș, să fie înclus pe lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane.

„Am solicitat, astăzi, Guvernului României, printr-o adresă din partea Primăriei Municipiului Craiova, includerea Penitenciarului de Maximă Siguranță Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane. Memorandumul prezentat de Ministerul Justiției prevedea relocarea doar pentru penitenciarele Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș, Iași, Ploiești, Timișoara și secția exterioară Cluj din cadrul Penitenciarului Gherla. În acesta se amintește faptul că amplasarea închisorilor în mijlocul zonelor urbane generează o serie de probleme și riscuri, atât pentru comunitatea locală, cât și pentru poliția penitenciară”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova se află în centrul oraşului. Acesta este înconjurat de case, blocuri, un colegiu și chiar și o grădiniță. Tot primarul oraşului a spus că nu a fost inclus pe lista Ministerului Justiției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Astfel, am solicitat Guvernului României să țină cont de doleanțele craiovenilor, iar penitenciarul să fie relocat în afara localității. L. E. Vicepremierul Marian Neacșu și doamna ministru Alina Gorghiu mi-au confirmat telefonic că urmează să prindă și Craiova în lista orașelor care vor putea să mute penitenciarele în afara zonei centrale, ca urmare a demersurilor Primăriei Craiova”, mai spune Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, i-a comunicat, telefonic, primarului Craiovei că urmează ca și Penitenciarul de Maximă siguranță să fie inclus pe lista orașelor care pot muta penitenciarele în afara zonelor urbane.

sursa foto: FB/ Lia Olguta Vasilescu

spot_img
spot_img

Politica