miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Un profesor, suspendat după ce a venit în rochie roz la cursuri

Un profesorul de chimie a fost suspendat, după ce un videoclip postat pe X, fostul Twitter, cu el purtând fustă, a devenit viral, cu aproximativ 6 milioane de vizualizări.

Videoclipul, a cărui legendă este „acesta este un bărbat adult”, îl arată pe Rachmad Tjachyadi, care predă la liceul Hebron din Texas, SUA, într-o fustă roz plimbându-se printre elevi, scrie libertatea.ro care citează Daily Star.

În alte fotografii, dascălul poate fi văzut purtând o fustă multicoloră, în timp ce scrie la tablă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între sutele de reacții, un comentator a scris că profesorul „ar trebui arestat și judecat”, iar altul a spus: „Ține-ți fetișurile în spatele ușilor închise”.

Însă mulți utilizatori ai rețelelor sociale au fost de partea cadrului didactic: „Cine este revoltat de asta? Probabil părinți bigoți!”.

Amy Broughton, directoarea liceului, a transmis, într-o scrisoare către părinți, că „ar fi firesc ca familiile noastre să aibă întrebări despre această situație”, dar a insistat că „suspendarea a venit deoarece profesorul era în curs de revizuire” și nu a trecut inspecția.

Elevii de la Hebron High s-au grăbit să-și susțină profesorul și au inițiat o petiție, pe change.org. Ei au susținut că filmarea cu Tjachyadi îmbrăcat în rochie a fost făcută într-o „zi a spiritului liber” și au cerut ca el să poată reveni la cursuri.

Peste 15.000 de oameni au semnat petiția. „El este numit pedofil, printre alte nume, însă nu este cazul, este iubit de elevii de la Hebron. Plecarea lui ar fi o pierdere”, a scris cea care a lansat petiția, Julia Ngo.

”Este un profesor grozav, explică foarte bine chimia și a creat un mediu foarte distractiv și sigur pentru elevii săi”, amai spus Ngo.

„De fapt, mulți elevi din clasa sa l-au încurajat să poarte rochia. El a reușit să-i facă pe elevii săi să devină mai buni. Decizia recentă ne-a frustrat și ne-a dezamăgit”, se mai arată în petiție.

Tjachyadi a lucrat ca educator în școlile din zona Dallas din 2002, de când a primit un MS în inginerie chimică la Universitatea din Texas din Austin.

Profesorul a fost angajat de Carrollton-Farmers Branch Independent School District timp de opt ani din 2015, conform profilului său LinkedIn.


Politica