joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1,6 milioane de români nu vor primi pensii majorate

O statuie care simbolizează corupția din politică a stârnit furia locuitorilor din Iași Citeşte întreaga ştire: O statuie care simbolizează corupția din politică a stârnit furia locuitorilor din Iași. „Satana, ce să reprezinte… e horror” | VIDEO Citeşte întreaga ştire: O statuie care simbolizează corupția din politică a stârnit furia locuitorilor din Iași. „Satana, ce să reprezinte… e horror” | VIDE

Casele de Pensii din România fac ultimele calcule înainte de majorarea veniturilor lunare ale seniorilor.  În această etapă, Casa Națională se află în faza negocierilor pentru contractarea sistemului informatic. Totuși, nu toți pensionarii din România ar urma să beneficieze de bani în plus.

După finalizarea procesului de digitalizare, angajații Caselor de Pensii vor finaliza calculele pentru cele 5 milioane de dosare ale beneficiarilor din România.  Iar din luna septembrie, aceștia vor primi noile pensii, scrie stiripesurse.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform oficialilor guvernamentali, normele de aplicare vor rămâne în transparență până pe data de 25 februarie. În următoarea etapă, acestea vor fi adoptate și publicate în Monitorul Oficial. Acești pași vor fi parcurși după ce Casa de Pensii va semna contractul pentru sistemul informatic.

După semnarea contractului pentru sistemul informatic, angajații din acest sector vor fi instruiți pentru folosirea programului. Ulterior, se va trece la etapa de evaluare și digitalizare. Pasul final este procesul de recalculare.

Până în acest moment au fost digitalizate peste 95% dintre dosare. Din mai și până în august, românii vor primi deciziile de recalculare, iar în septembrie vor primi noile pensii.

Sunt aproximativ 3 milioane de români care vor primi această a doua majorare. Cei care nu primesc a doua majorare vor primi poate majorări mai mici în următorii ani, pentru că indexarea cu rata inflatiei se va face la procentul recalculat.

Conform estimărilor, aproximativ 3 milioane de români primesc a doua majorare iar aproximativ 1,6 milioane de români rămân cu indexarea de 13,8%.

Dacă în momentul în care pensia va fi recalculată și procentul va fi mai mic, se va menține cunatumul aflat în plată în aceste momente, astfel încât pensia să nu scadă, însă indexarea cu inflația de anul viitor se va face la acel procent recalculat.

Politica