sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți. 60 de șomeri, angajați la ultima bursă

60 de șomeri din Mehedinți au fost angajați, după ce au participat la ultima bursă a locurilor de muncă, organizată de AJOFM.

Este vorba despre Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, care a avut loc la finele lunii octombrie. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mehedinți au transmis acum rezultatele finale ale evenimentului.

“Prin această măsură activă de combatere a şomajului s-a oferit posibilitatea absolventilor institutiilor de invatamint si altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă de a se întâlni în mod direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru), scopul final fiind angajarea unui număr căt mai mare de persoane pe locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor profesionale. Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii, din diferite domenii de activitate, au fost contactaţi peste 120 agenţi economici iar dintre acestia 69 şi-au confirmat participarea la această bursă, numărul total al locurilor de munca oferite fiind de 498, din care 32 pentru persoanele cu studii superioare. Din domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost oferite locuri de muncă mentionam industria prelucratoare, uşoară, construcţii, comerţ, alimentaţie publică, hoteluri si restaurante, transporturi, diverse activităţi de prestări servicii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ziua desfăşurării bursei locurilor de muncă pentru absolventi (27.10.2023), au fost prezenţi 65 agenţi economici care au furnizat tuturor solicitanţilor informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a locurilor de muncă, numărul participanţilor fiind de 235 persoane, din care 30 absolventi .

Ca urmare a evaluării finale privind rezultatele obţinute in urma organizării acestei burse a locurilor de muncă, 60 someri (11 absolventi şi 49 alte persoane aflate in cautarea unui loc de munca) au fost încadrati în muncă in urma participarii la aceasta masura activa de combatere a somajului”, au transmis reprezentanții AJOFM Mehedinți.

Politica