luni, martie 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei tineri încătușați, după ce au dat spargerea la o locuință

Tinerii au fugit de polițiști. Aceștia s-au ales cu dosare penale

Trei tineri, între 17 și 19 ani, au fost încătușați după ce au dat spargerea la o locuință. Aceștia nu au respectat somația polițiștilor și au fugit. Agenții i-au urmărit și, ulterior, i-au prins. În urma controlului bagajelor pe care le aveau asupra lor, polițiștii au găsit electrocasnice și obiecte vestimentare. Aceștia au mai furat un televicor și un cazan pentru țuică.

În noaptea de 7 spre 8 decembrie 2023, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au identificat pe strada Ulița Senatorului din Pocruia, județul Gorj, 3 bărbați, care aveau asupra lor bagaje voluminoase.

Dată fiind ora târzie, polițiștii le-au solicitat acestora să se oprească pentru legitimare, însă aceștia au fugit, neconformându-se somației polițiștilor, care, au procedat la urmărirea, prinderea și încătușarea tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, toți din sat Pocruia, județul Gorj.

De asemenea, tinerii prinși de polițiști sunt bănuiți de săvârșirea unei alte infracțiuni de furt calificat ce a avut loc cu o noapte înainte, la aceeași adresă, întrucât, la data de 7 decembrie 2023, un bărbat a sesizat organele de poliție cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în casă, sustrăgând din dormitor un televizor, iar din beci, un cazan pentru fabricat țuică, toate aceste bunuri fiind identificate în posesia celor 3 tineri.

Bunurile găsite au fost restituite de către polițiști proprietarilor de drept, iar în cazul bărbaților, au întocmit dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat. Totodată, față de cei 3 bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, potrivit IPJ Gorj.

Politica