luni, martie 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Investiții în apa Oltului, cu bani de la BERD

Un contract de finanțare de 14,5 milioane de euro a fost semnat de Compania de Apă Olt, Primăria Slatina și Consiliul Județean Olt cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Banii sunt pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județ.

Aceste fonduri se adaugă la co-investiția din partea Uniunii Europene (UE), în cadrul Programului Operațional UE pentru Infrastructură pentru România, menționează reprezentanții Companiei de apă.

„Investiția BERD este pentru Compania de Apă Olt o oportunitate de dezvoltare. Ne extindem serviciile de alimentare cu apă potabilă, canalizare, în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

În prezent, avem investiții pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, în 25 de localități, construim stații de tare apă si stații de epurare, dar și un depozit de nămol în municipiul Slatina, în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”.

Contribuim la dezvoltarea municipiilor, orașelor și comunelor din județul Olt, comunități din care noi, Compania de Apă Olt facem parte”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Aproximativ 395.000 de locuitori, inclusiv cei din zonele rurale, vor beneficia de acces la servicii de apă și canalizare, spun reprezentanții companiei.

Politica