sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Vicențiu Mocanu, candidatul AUR pentru Primăria Râmnicu Vâlcea în 2024

Om de afaceri de succes din Râmnicu Vâlcea, care plătește taxe, a creat sute de locuri de muncă pentru vâlceni, susține dezvoltarea orașului și a județului și face lucruri concrete pentru ca Râmnicu Vâlcea să nu mai fie un oraș din care tinerii pleacă și nu se mai întorc, Vicențiu Mocanu a fost prezentat joi, 30 noiembrie, pe scena unei neîncăpătoare săli a Casei Sindicatelor, drept candidatul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) la funcția de primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea chiar de către liderul național al formațiunii, deputatul George Simion. Managerul general de la Verotherm este primul candidat la funcția de primar anunțat de formațiune, Mocanu fiind numit de curând și coordonator regional al formațiunii pentru opt județe. Momentul a avut loc în cadrul Regionalei AUR Vâlcea, eveniment politic în care au fost prezentați 41 din cei 42 de candidați la Alegerile Europarlamentare din 2024.

“Am muncit mult în aceşti patru ani să facem o forţă politică serioasă. Au fost şi greşeli, este normal, dar cred că România are speranţe şi de aceea suntem aici nu doar cu candidaţii noştri la europarlamentare. Dacă acum patru ani ne cam chinuiam să găsim candidați, acum suntem în situația în care ne permitem să alegem. Am anunţat public azi şi candidatul nostru pentru Primăria din Râmnicu Vâlcea. L-am stabilit candidatul nostru pentru că m-am săturat să văd în politică, în Parlament, oameni care nu au făcut nimic în viaţa lor, care nu se pot lăuda cu un proiect finalizat, cât de mic, aşa că mă îndrept în toate judeţele către oameni care plătesc salarii, care ştiu cât de greu este să ţii în viaţă o firmă, care ştiu cum este când îţi vin controale de la 56 de instituţii ale statului pe cap. Și am vrut să ne ferim și de candidați parașutați”, a declarat Simion presei, la sfârşitul întâlnirii cu membrii şi simpatizanţii AUR din Vâlcea.

Liderul AUR a mai spus că urmăreşte să atragă cât mai mulţi antreprenori pentru funcţii importante pe plan local şi că își dorește ca viitorul candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea din partea formațiunii sale să fie o persoană cu același profil ca Vicențiu Mocanu, adică tot un om de afaceri de succes. “Acesta este profilul pe care-l urmăresc şi în Vâlcea şi în toate judeţele – oameni care au realizat ceva profesional în mediul de afaceri şi nu numai. M-aş bucura pentru că (…) eu chiar admir vâlcenii pentru că încă au afaceri autohtone, că nu au năvălit încă chiar peste tot tâlharii ăştia cu hipermarketurile lo. În continuare ne vom strădui să aducem în fața românilor oameni care au ce mânca acasă, oameni care n-au venit să se îmbogățească din politică, oameni care au făcut ceva în comunitățile lor”, a precizat George Simion.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De pe scena Casei Sindicatelor, proprietarul brandului VeroTherm a ținut să mulțumească în mod special și colaboratorilor apreciați. “Am 50 de ani. Avem, aproximativ 500 de oameni în tot business-ul nostru. Oameni care muncesc, oameni care sunt ca dumneavoastră. Sunt aici, printre dumneavoastră, o parte dintre ei și le mulțumesc din suflet. Fără acești oameni, nu puteam face nimic, vă garantez”, a spus candidatul AUR la funcția de primar în Râmnicu Vâlcea.
Vicenţiu Mocanu a explicat că s-a alăturat AUR pentru a reda comunităţii locale “valorile pe care le-a pierdut din cauza incompetenţei, neştiinţei şi relei-credinţe.” “Cum zicea prietenul meu George (Simion – n.r.) nu sunt un politician. Suntem buni administratori acolo unde suntem. În ultima perioadă am vorbit cu mulți dintre dumneaavoastră, mulți prieteni, cunoscuți sau oameni pe care nu-i cunoșteam. Toți mi-au spus același lucru, nemulțumirea generală. (…) Cu această conducere pe care o are municipiul și județul, suntem pe antepenultimul loc din România. Ce să făcaem? Să le dăm girul nostru încă o dată și să fim pe ultimul loc? Nu cred că merităm ultimul loc! Vâlcea merită mult mai mult. Anul trecut, nu cred că știți  toți, din Vâlcea au emigrat 5.000 de persoane! 5.000! De ce credeți? Tocmai pentru că nu s-au creat locuri de muncă bine plătite și copiii noștri, tinerii noștri nu au de ce să vină aici. (…) Suntem nemulțumiți toți de gradul de corupție și în continuare aud foarte des asta. Din păcate, vreau să vă spun că suntem singurul municipiu reședință de județ care avem un primar condamnat. Ne pare rău, vrem altceva! Cu ajutorul dumneavoastră, trebuie să dezvoltăm orașul. Vrem să fim uniți, vrem să fim mândri și puternici. Noi, AUR, suntem singura variantă reală de a produce schimbarea”, a spus Vicențiu Mocanu pe scena evenimentului de la Casa Sindicatelor.

Candidatul AUR la funcția de primar în Râmnicu Vâlcea a declarat reprezentanților presei că a schiţat deja o echipă alături de care va intra în competiția alegerilor locale din 29 septembrie 2024. “Da, aveam schiţat, lucrăm pentru că noi vom veni cu soluţii la toate problemele pe care ni le creează ceilalţi şi trebuie să venim cu soluţii profesioniste, soluţii realizabile, nu doar fantasmagorii. Noi vom rezolva problemele punctual şi concret. Nu doar să ne aflăm în treabă, să promitem şi să nu realizăm”, a precizat Vicențiu Mocanu.

George Simion a mai spus presei că PSD rămâne principalul adversar, partid cu care AUR se află în competiție directă pentru primul loc în alegerile de anul viitor. “După cum ați văzut, avem o listă extraordinară pentru alegerile europarlamentare, am fost prima formațiune care și-a anunțat candidații și proiectul cu un an înaintea alegerilor. Vrem să obținem cu un vot mai mult decât PSD”, a mai spus Simion. 

Politica