sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Primăria Râmnicu Vâlcea scumpește gigacaloria, dar sparge 130.000 de euro doar pe Târgul de Crăciun

Joi, 30 noiembrie, în Scuarul Mircea cel Bătrân, Primăria Râmnicului dă startul sărbătorilor de iarnă, prin aprinderea, la ora 18:00, a iluminatului festiv, a luminilor în bradul de Crăciun instalat în centrul Râmnicului și prin deschiderea Târgului “Decembrie Magic” (o micro-copie nereușită a celebrului Târg de Crăciun de la Sibiu) și a patinoarului din Scuarul Mircea cel Bătrân. Pentru spectacolele din decembrie, municipalitatea a alocat nu mai puțin de 130.000 de euro buget (aprobat de majoritatea PSD-PER-USR în ședința Consiliului Local de luni, 27 noiembrie – punctul 6 pe ordinea de zi). În condițiile în care, așa cum v-am avertizat cu multe luni în urmă, în aceeași ședință, a scumpit gigacaloria pentru încălzirea populației și urmează să o mai scumpească, prin eliminarea subvenției (punctul 11 pe ordinea de zi). În lipsă de cine știe ce chichirez și la festivitățile de Sărbători, municipalitatea condusă de Mircia Gutău s-a gândit să anunțe că vrea să înscrie la OSIM denumirea “Decembrie magic” asociată exclusiv cu Râmnicu Vâlcea. Cu toate acestea, și Consiliul Județean Buzău se încăpățânează să păstreze tradiția organizării propriului tradițional “Decembrie Magic”. În orașul Buzău a și fulguit un pic. La Râmnicu Vâlcea plouă.

Evenimentele vor continua cu un mini-recital susținut de Ștefan Vîlcu, Sofia și Teodora Oprița, Medeea Dirinea, elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii și de eleva Liceului de Arte “Victor Giuleanu” Daria Ștefan. De la ora 19:00, este programat un recital al interpretei de muzică populară Maria Ghinea.
Un alt moment al zilei de joi va fi cel al deschiderii Târgului “Decembrie Magic”.  În cele 29 de căsuțe decorate cu specific hibernal se vor comercializa produse specifice – jucării, cadouri, dulciuri, vin fiert etc., iar copiii vor avea la dispoziție un carusel și o roată panoramică. Programul de funcționare a târgului este între orele 10:00 – 20:00, în zilele de luni – joi, și între orele 10:00– 21:00, în zilele de week-end. “Ca urmare a tradiției îndelungate a acestei manifestări, Municipalitatea a demarat procedurile pentru înscrierea mărcii «Decembrie Magic» la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci – OSIM, astfel încât acest nume să fie, de acum înainte, legat exclusiv de Râmnicu Vâlcea”, se explică în comunicatul primăriei.
Patinoarul va fi deschis zilnic, după același program orar ca târgul din centrul orașului, tarifele de acces pentru o oră fiind 5 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari și 10 lei pentru adulți. “Cei care doresc pot închiria cu titlu gratuit patine de la chioșcul dedicat din imediata vecinătate”, mai anunță municipalitatea.
Departe de noi acest nevrednic gând, dar, dacă le-am bănui de minimă cultură generală, am putea spune că specialistele în comunicare ale primăriei au alunecat pe un oximoron, cu “închirierea gratuită a patinelor”, ca un pieton neatent pe o coajă de banană scăpată pe splendidele pavele înlocuite frecvent prin Râmnicu Vâlcea de șefii lor politici.

Politica