sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Înșelăciune cu bani vechi și fals informatic pe site-uri de pariuri

Un mehedințean care a vrut să cumpere o bancnotă veche a fost înșelat de o tânără din Brăila. Nu a fost singurul păgubit, iar polițiștii au descoperit și că tânăra a folosit buletinele mai multor bătrâni pentru a-și face conturi pe un site de pariuri.

„La data de 27 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mehedinți, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Brăila, au pus în executare un mandat de percheziție la domiciliul unei tinere din comuna Gropeni, județul Brăila bănuită de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate mai multe terminale mobile, cartele telefonice, precum și înscrisuri bancare.Din cercetări a reieșit că, la începutul lunii mai, un bărbat, din orașul Strehaia, ar fi intenționat să cumpere o bancnotă veche, expusă la vânzare pe un grup de pe o rețea de socializare, însă, după ce ar fi achitat un avans de 500 de lei, persoana care expusese bancnota nu și-ar mai fi respectat înțelegerea. Pe parcursul cercetărilor, au mai fost identificate alte 9 persoane care ar fi fost înșelate prin aceeași metodă, de aceeași persoană. Totodată, polițiștii au mai stabilit că tânăra, de 23 de ani, din județul Brăila, ar fi făcut mai multe conturi pe o platformă de pariuri sportive, folosind, fără drept, actele de identitate ale unor persoane vârstnice”, potrivit IPJ Mehedinți.

Tânăra de 23 de ani a fost dusă la audieri și reținută pentru 24 de ore.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marți, a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, luându-se față de aceasta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, pentru înșelăciune în formă continuată și fals informatic în formă continuată.

foto arhiva

Politica