sâmbătă, iulie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Asfalt de 20 de milioane de euro, pus la dospit

Drumul Breasta – Argetoaia – Mehedinți ar putea fi modernizat până în iarna viitoare

Consiliul Județean Dolj intenționează să finalizeze în această iarnă ”carul” pentru vara viitoare: procedura de atribuire a lucrărilor pentru modernizarea legăturii între municipiul Craiova și localitățile din Nord – Vestul județului este pe ultima sută de metri. Astfel, fără obstacole neprevăzute în derularea evaluării și a contractării, în primăvară asfaltarea ar putea fi în toi.

Licitația pentru modernizarea DJ 606A Breasta (DJ 606) – Obedin – Mihăița – Potmelțu – Coțofenii din Dos – Scaiești – Valea lui Pătru – Salcia – Argetoaia (DJ 606C) – Iordăchești – Piria – limita cu județul Mehedinți a ajuns la final. Valoarea proiectului este estimată la peste 20 de milioane de euro, fără TVA, finanțare obținută prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, iar termenul de execuție care va fi stipulat în contract este de 12 luni de la data semnării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acest drum asigură legătura dintre Craiova și foarte multe comunități din județul Dolj, dar nu numai, astfel că, în lipsa unor drumuri naționale de tranzit, considerăm că reabilitarea acestei artere rutiere este foarte importantă. La acest moment ne aflăm în faza de deschidere a ofertelor, așa că în iarnă ar putea fi chiar semnat contractul de execuție”, spune Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.
În proiect sunt incluse toate categoriile de intervenții în infrastructură necesare realizării unui drum la standard înalt și care să ofere condițiile pentru orice tip de participant la trafic, precum și respectarea legislației de mediu: lățirea carosabilului, amenajarea de piste pentru bicicliști, de stații de autobuz prevăzute cu adăposturi și refugiu de 25 de metri, realizarea accesului la proprietăți peste trotuare, cu lățime de peste 5 metri, construcția de noi podețe și sisteme de preluare a apelor pluviale, pe lângă întărirea celor existente, acostamente, parapeți etc.

Politica