sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Sprijin financiar de urgență pentru deschiderea în condiții optime a domeniului schiabil Transalpina Ski Resort

Ploile abundente din ultima perioadă au afectat sistemul de captare de pe pârâul Latorița – Munții Muntinu, care alimentează lacul artificial “Mioarele”, care la rândul său este rezervor pentru instalațiile de zăpadă artificială aferente domeniului schiabil Transalpina Ski Resort. Consilierii județeni au aprobat în ședința de luni, 18 septembrie, alocarea de bani din fondul de rezervă al CJ Vâlcea pentru a se interveni în remedierea situației.

Lipsa precipitațiilor sub formă de ninsoare, în special în lunile decembrie și ianuarie, au impus producerea de zăpadă artificială pentru funcționarea în condiții optime a activității domeniului schiabil. Acest proces depinde de apa din Lacul Mioarele, care este alimentat prin sistemul de captare distrus.
“În urma discuțiilor purtate cu Gabriel Năstăsescu, primarul comunei Voineasa, și pentru a nu fi în pericol deschiderea sezonului de schi, am luat decizia de a interveni de urgență pentru rezolvarea situației. În ședința ordinară a CJ Vâlcea de luni, 18 septembrie, am alocat comunei Voineasa suma de 180.000 lei, din fondul de rezervă la dispoziția Consiliului Județean, bani ce se vor folosi pentru remedierea defecțiunii produse la sistemul de captare de pe pârâul Latorița”, a explicat Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

Politica