duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Expoziție cu vânzare de minerale, în aer liber, la Craiova

În perioada 22-24 septembrie, Craiova va fi gazda unei expoziții în aer liber, eveniment organizat pentru a marca Ziua Mondială a Geologiei.

Expoziția va fi cu vânzare și va avea loc pe Esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”, Piața „William Shakespeare”.

La manifestare, vor participa colaboratori ai Muzeului Olteniei Craiova – Secția de Științele Naturii, membri ai Asociației Mineralogilor, Paleontologilor și Gemologilor din România, acțiunea având și un puternic caracter educativ, de informare a publicului vizitator.

Expoziția de minerale va reuni aproximativ 30 de colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile şi geme din ţară (Baia Mare, Arad, Brașov, Tulcea, Bucureşti ş.a.).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentând un târg expozițional deschis în aer liber, cu vânzare, craiovenii sunt așteptați să admire și să achiziționeze diverse minerale, colecții de cristale, obiecte ornamentale, bijuterii cu pietre prețioase, precum rubine, safire și smaralde, semiprețioase cunoscute sau mai rare, cristale naturale montate în argint, confecționate manual, coliere cu o cromatică încântătoare brățări, broșe, cercei cu piatra lunii, aventurin, safir, chihlimbar ori jad.

Pe parcursul celor trei zile ale acțiunii: vineri, 22 septembrie – interval orar 09.00 -19.00, sâmbătă, 23 septembrie – interval orar 09.00 -19.00 și duminică, 24 septembrie, interval orar 09.00 – 19.00, organizatorii vor asigura cele mai bune condiții pentru ca publicul interesat de minerale și geme să aibă posibilitatea să se documenteze și să cunoască poveștile obiectelor expuse, specialiștii prezenți urmând a prezenta date despre pietrele expuse, istoricul descoperirii lor, cât și despre utilizarea acestora nu numai ca obiecte de podoabă, ci și ca obiecte cu semnificații aparte. ​​​​​​​

 

                                                                                       

 

spot_img
spot_img

Politica