sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Polițistul care a jefuit o sală de păcănele, condamnat: „Nu se putea accepta o asemenea pedeapsă”

După ce a fost reținut și condamnat în primă instanță, bărbatul a continuat să lucreze în Poliție

La data de 14 septembrie 2023, Cosmin-Constantin Coară, ofițer de poliție la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, a fost sentențiat de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare.

Politiștii au găsit-o vinovat pe Cosmin-Constantin Coară pentru faptul că în februarie 2022 a comis un jaf la o casă de pariuri și sală de jocuri de noroc din Târgu Jiu. La momentul respectiv, el activa în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) și purta o mască de protecție, acoperindu-și capul cu gluga. A amenințat o angajată cu un cuțit și a cerut să-i predea banii.

„La data de 26.02.2022, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o sală de jocuri de noroc, o persoană necunoscută a sustras o sumă de bani angajatei. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul subunităţii, care au stabilit faptul că o persoană necunoscută de sex bărbătesc, în timp ce se afla în incinta sălii de jocuri, ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă pe angajata societăţii, solicitându-i să-i dea banii din încasări, creând un prejudiciu de circa 9.000 lei. In cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, poliţiştii continuând cercetările în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Gorj, după comiterea faptei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat la o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare și a decis reîncadrarea sa în funcția de polițist. După ce a fost reținut și condamnat în primă instanță, Cosmin Coară a continuat să lucreze pentru Poliție, fiind transferat la serviciul Logistică.

Ion Fugaru, patronul păgubit, a spus că se aștepta la o asemenea pedeapsă: „Era de așteptat să se întâmple așa ceva. Am spus de la început că judecătorul de la Târgu Jiu i-a dat o condamnare blândă și că am încredere în judecătorii Curții de apel Craiova. Nu se putea accepta o asemenea pedeapsă pentru o tâlhărie calificată“. 

Politica