iPhone 12, retras de pe piață din cauza radiaţiilor 

Agenția Națională de Frecvență, care supraveghează frecvențele radio, precum și expunerea publicului la radiații electromagnetice, a impus guvernului francez să retragă de pe piață iPhone 12. Acest lucru se datorează cantității excesive de unde electromagnetice emise de telefon capabile să fie absorbite de corpul uman.

În acelaşi timp Agenția a cerut companiei Apple să rezolve cât mai rapid problemele acestui model, relatează g4media.ro care citează Euronews.

Conform legislaţiei europene, un telefon, atunci când este ţinut în mână sau în buzunar, pentru a proteja corpul uman de absorbţia radiaţiilor trebuie să emita maxim 4W/Kg. Testele efectuate de Agenția Franceză au constatat un nivel mediu de emisii de aproximativ 5,74 W/Kg.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit declarației autorității franceze de reglementare, actualizările corective pentru iPhone 12 vor fi monitorizate de agenție, iar în cazul în care nu funcționează, Apple va trebui să recheme definitiv și telefoanele vândute deja.

Cu toate acestea, compania Apple a contestat concluziile, susţinând că dispozitivul respectă toate normele care reglementează radiațiile.

Foto: arhivă

Populare

Recomandări

1,25 milioane lei – șpaga din portbagajul șefului CJ Vaslui

Update/ Buzatu a fost reținut de anchetatori. "Procurorii din cadrul...

6 oameni, la spital după un accident produs în Vâlcea

6 oameni au ajuns la spital, în urma unui...

Craiova a devenit centrul radiologiei în România după două decenii

A avut loc deschiderea Congresului Național de Radiologie și...