miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Ambulanțierii vor înlocuirea relantoarelor: „Există riscul deconectării pacientului de la aparate”

Serviciul Judeţean de Ambulanță a trimis şi o adresă către primărie prin care solicită înlocuirea acestor limitatoare de viteză

Ambulanțierii de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj exprimă nemulțumirea lor față de trecerile de pietoni din municipiul Târgu Jiu, deoarece acestea sunt construite prea înalte. Această înălțime forțează ambulanțele să reducă drastic viteza, pentru a evita orice potențială afectare a stării pacienților transportați.

Serviciul Judeţean de Ambulanță Gorj a trimis şi o adresă către Primăria Târgu Jiu prin care solicită înlocuirea acestor limitatoare de viteză.

„Sunt foarte înalte în municipiul Târgu Jiu şi nu sunt adaptate pentru viteza de 50 km/oră, ci pur şi simplu trebuie să oprească, pentru că, altfel, există riscul deconectării pacientului de la aparate. Am făcut o adresă către Primăria Târgu Jiu şi, deocamdată, nu am primit răspuns. Am solicitat să fie înlocuite cu altele care să fie adaptate vitezei pentru a putea merge cu o viteză rezonabilă. Aceste relantoare sunt total improprii, deoarece sunt foarte înalte”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ionuţ Jilăveanu, directorul adjunct al Direcţiei de Investiţii şi Gospodărire Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a spus că relantoarele montate pe străzile din oraş respectă reglementările legale şi au fost aprobate de către Poliţia Rutieră.

„Sunt conform stasului pentru o viteză de 50 de km de oră. Sunt stabilite în comisia de circulaţie şi există un aviz de la Poliţia Rutieră. Noi le considerăm necesare, chiar dacă unele port perturba traficul dar reduc accidentele grave soldate cu pierderi de vieți omenești. Reprezintă un rău necesar„.

Ionuţ Jilăveanu spune că cererile Ambulanței au fost mereu tratate cu receptivitate: „Tinem cont de solicitările celor de la Ambulanța Gorj. La ultima solicitare făcută am am eliminat unul din relantoare către Ursaţi şi Dobrița sau am eliminat sensul unic pe strada din fața Policlinicii”.

Politica