joi, iunie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Grâul românesc, cel mai mic preț la o licitație internațională

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România, la o licitaţie internaţională, transmite Reuters.

Marfa va fi trimisă între 5-20 octombrie.

La licitaţie internaţională GASC a căutat să cumpere grâu care să fie expediat în perioada 5-20 octombrie şi/sau 25 octombrie-10 noiembrie şi/sau 15-30 noiembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Instituţia a cerut furnizorilor să prezinte oferte pe baza preţului free-on-board (FOB), iar plata ar urma să se facă la vedere (imediat) utilizând fonduri provenite de la Islamic Trade Finance Corporation (ITFC). Grâul românesc a avut cel mai scăzut preţ la licitaţie, iar traderii spun că plafonul neoficial de preţ stabilit de Rusia face grâul rusesc mai puţin competitiv, scrie Agerpres.

„Preţul minim neoficial de export al Rusiei pare că reprezintă o frână pentru ofertele ruseşti prezentate la licitaţia GASC. Diverse companii au oferit un preţ free-on-board (FOB) de 270 de dolari pe tonă pentru grâul rusesc, permiţând grâului provenit din România şi Bulgaria să fie oferit la un preţ mai scăzut”, susţine un trader german.

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menţine programul de subvenţionare a pâinii, de care depind peste 70 de milioane dintre cei 103 de milioane de egipteni. 

Politica