joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii locali, înlocuiți cu camerele de supraveghere într-o comună gorjeană

Un primar din Gorj vrea să înlocuiască polițiștii locali cu 100 de camere de supraveghere. Așa speră că-i va prinde pe cei care aruncă deșeuri la întâmplare.

În localitate sunt angajați 7 polițiști locali, însă aceștia lucrează doar de la ora 16:00, astfel că până la acea oră nu se pot face controale.

Camerele de supraveghere din comuna Bălești ar urma să fie administrate de polițiștii locali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Vor fi gestionate la centrul de comandă care va fi situat la sediul UAT-ului în biroul Poliție Locale, sub tutela Poliției Locale„, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești, pentru Digi24.

După ce amplasează camerele, primarul se gândește chiar să renunțe la o parte dintre polițiști.

Pe an, primăria dă 400 de mii de lei pentru salariile polițiștilor locali.

”Mi-ar plăcea și mie să nu mai fiu primar, să fiu polițist local să am o leafă frumos, și să merg, cum fac ei, 24 cu 48. Au statut… Veniseră la mine cu figuri că să le dau normă de hrană. Ieși, mă, … afară cu norma ta de hrană!”, a mai spus primarul.

În ultimii 7 ani, primăria a cheltuit pentru acești polițiști aproximativ 3 milioane de lei din bugetul local, notează digi24.ro

”Mie, Politia Locală dispărută, înseamnă doi kilometri de asfalt pe an. Știți cum e în administrație, îți calculezi totul în voturi”, a adăugat primarul.

Sistemul de supraveghere din comuna Bălești a costat 2,2 milioane de lei prin PNRR și va fi pus în funcțiune în luna august.

Foto: arhivă

Politica