vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Finala Champions League. Coincidențe și curiozități

Manchester City va întâlni sâmbătă Inter Milano în finala Champions League (CL). Englezii pornesc cu prima șansă, fiind de departe favoriți să câștige, în premieră, cel mai râvnit trofeu continental.

Pe lângă diferența valorică din teren, aceștia se bazează și pe unele evenimente care s-au petrecut de-a lungul timpului și care le-ar putea fi favorabile.

Cei de la AZR Organization au găsit următoarele coincidențe care ar indica faptul că Manchester City ar fi câștigătoarea din acest an a trofeului suprem în fotbalul european la nivel de club:

Policlinica Buna Vestire Craiova

– Ultima dată când un croat nu a câștigat CL a fost împotriva unei echipe din Anglia care a disputat pentru a doua oară finala CL (Bayern – Chelsea)

– Fiecare echipă care a câștigat CL secolul acesta a avut în lot fie un jucător spaniol, fie unul brazilian. City are în lot jucători și din Brazilia și din Spania, în timp ce Inter n-are niciunul.

– Ultima dată când o echipă din Premier League a câștigat 3 campionate interne consecutive, a jucat de 2 ori în finala CL și o dată în semifinală, a pierdut semifinala și o finală, reușind să o câștige pe a doua.

– Ultima dată când Southampton a retrogradat din Premier League a fost în sezonul 04/05, terminând pe ultima poziție a clasamentului cu doar 6 victorii. Atunci, o echipă din Anglia a câștigat finala CL, la Istanbul, împotriva unei echipe din Milano (Liverpool – AC Milan).

– De fiecare dată când Argentina a câștigat Cupa Mondială (1978, 1986), o echipă care nu mai obținuse până atunci trofeul a reușit să câștige finala. În iarnă Argentina a cucerit a treia sa Cupă Mondială.

– Ultima dată când Guardiola a întâlnit Bayern în fazele eliminatorii a fost în sezonul 08/09. Atunci, pe teren propriu, echipa sa a obținut o victorie lejeră iar în retur s-a terminat 1-1. La fel ca în acest sezon. Echipa lui Pep a cucerit atunci trofeul.

– Ultima dată când Sampdoria a retrogradat din Serie A a fost în sezonul 10/11. Guardiola a câștigat în anul acela CL după ce a trecut de Real Madrid în semifinală.

Nici italienii nu se lasă mai prejos

Aceștia speră ca zeița Fortuna să fie de partea lor. Astfel, jurnaliștii de la passioneinter.com au venit și ei cu o listă de coincidențe care ar indica faptul că Inter ar putea ieși victorioasă în meciul de sâmbătă:

– Interul lui Inzaghi, ca cel al lui Mourinho, a ajuns în finală cu 7 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri.

– În această primăvară, în fazele eliminatorii ale CL, Inter a primit doar 3 goluri, ca în 2010.

– Arbitrul întâlnirii, polonezul Marciniak, a condus și finala Cupei Mondiale, la fel ca Howard Webb în 2010. În plus, ambii sunt chei.

– În 2010, dacă ar fi câștigat CL, Bayern ar fi făcut Tripla. În aceeași situație se află City acum.

– După ce a câștigat Supercupa și Cupa Italiei, Inter poate câștiga un al treilea trofeu în același an competițional, ca în 2010.

– Lautaro Martinez a fost marcatorul golurilor decisive care au adus cupa Italiei și calificarea în următorul sezon al CL, la fel cum tot un argentinian, Diego Milito, a înscris golurile decisive care au adus cupa Italiei și Scudetto în 2010.

– Tot Lautaro a reușit 28 de goluri în acest sezon, până la începerea finalei, la fel ca Milito, care a marcat de două ori în finala cu Bayern.

– În ultima etapă din campionat, în 2010, Inter a câștigat cu 1-0 în deplasare. La fel s-a întâmplat și anul acesta.

– Al treilea portar al Interului din 2010, Paolo Orlandoni, a trecut de-a lungul carierei sale și pe la Acireale, echipă pentru care a evoluat și Alex Cordaz, al treilea portar al Interului din acest sezon.

– În 2010, al doilea portar al Interului era Toldo, care avea 38 de ani. Aceeași vârstă o are anul acesta și al doilea portar al Interului, Handanovic.

– Simone Inzaghi are 47 de ani, aceeași vârstă pe care o avea Mourinho în 2010, când a câștigat CL cu Inter.

– În 2010 finala s-a jucat la Madrid. Cu aceeași literă începe și numele lui Mourinho. Anul acesta finala e la Istanbul, cu Inzaghi pe bancă.

– Până înaintea finalei, și Mourinho și Inzaghi câștigaseră 4 trofee pentru Inter.

– Europa League de anul acesta a fost câștigată de o echipă spaniolă, la fel ca în 2010.

– În sezonul 2009/2010 Juventus a fost eliminată din Europa League, după ce a terminat pe locul al treilea în grupele CL (din care făcea parte, ca în acest an, Maccabi Haifa)

– Milan a învins-o pe Juventus anul acesta în campionat în ambele meciuri. Ultima dată se întâmplase în sezonul 2009/2010

– Inter a eliminat și în acest an în semifinale, ca în 2010, echipa pentru care juca Ibrahimovic

– De 10 ani, fiecare câștigătoare de CL a avut în lot un croat. Anul acesta Inter îl are pe Brozovic, în timp ce City n-are niciunul.

– În 2016, Liverpool a pierdut o finală de Europa League împotriva celor de la Sevilla pentru ca 3 ani mai târziu să câștige CL. Inter a pierdut în 2020 finala Europa League în fața acelorași spanioli.

– Milan, de-a lungul istoriei sale, a disputat 14 semifinale de CL pierzând doar de 3 ori. În ambele cazuri precedente înfrângerii din acest an în fața Interului, Real Madrid în 1956 și Barcelona în 2006 au câștigat finala.

– Ultima dată când West Ham United a câștigat o cupă europeană, Cupa Cupelor în 1964/1965, Inter a câștigat Cupa Campionilor. Anul acesta West Ham a câștigat Conference League.

Au rămas mai puțin de 24 de ore până la fluierul de început al finalei Champions League. La final vom vedea care dintre cele două echipe va ridica „urecheata” și cui i-au purtat noroc aceste coincidențe.

foto: facebook.com/ChampionsLeague

Politica