vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un singur ofertant pentru reabilitarea Prefecturii Dolj

Reabilitarea Prefecturii Dolj, investiție de peste 73 de milioane lei, va fi realizată de compania Construcții Erbașu. Potrivit nouapresa.ro, după clădirea Colegiului Național Carol I și Aeroportul Craiova, firma lui Erbașu, ca lider de asociere, a depus  oferta la licitația pentru consolidarea, modernizarea și eficientizarea energetică a Palatului Administrativ Dolj, monument istoric de importanță națională – lucrări evaluate la 73,5 milioane de lei.
Potrivit SEAP, asocierea Construcții Erbașu – SPA Inovations – ROMVERSIS TOP Srl – Section Guard – SC Coneco România Srl – RASUB Construct Srl este singura entitate înscrisă la licitația organizată de Prefectura Dolj, în care termenul de deliberare este 31 august 2023.
Construcții Erbașu și Erbașu Construct SA au câștigat deja lucrări și la capitolul reabilitării infrastructurii de transport din Craiova și au depus ofertă și pentru noul acord-cadru de modernizare a străzilor, domeniu ăn care, de asemenea, pare că au instituit monopol alături de firmele controlate de clanul Pirpiliu – Domarcons, ex-Delta, Omega Star Sistems SRL.

„Proiectul „Consolidare, reabilitare, modernizare și eficientizare energetică a clădirii Palatului Administrativ al județului Dolj, monument istoric de interes național” a depășit o etapă importantă. A fost depusă Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (D.A.L.I.) necesară accesării fondurilor pentru realizarea obiectivului de investiții.Valoarea totală a proiectului de reabilitare se ridică acum la suma de 99.996.062,76 lei (20.291.180,00 euro) din care valoare eligibilă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – 41.447.668,02 lei și valoare asumată de Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.) pentru cheltuieli neeligibile -58.548.394,74 lei. Sumele includ TVA.Mai mult de jumătate din suma necesară reabilitării este asigurată de M.A.I. ,astfel că, de la 7 milioane de euro valoarea inițială a proiectului, s-a ajuns la peste 20 de milioane de euro cu suportul Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un proiect al Prefecturii Dolj.

Politica