vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Donald Trump, pus sub acuzare pentru şapte fapte, în dosarul documentelor clasificate

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru şapte fapte în ancheta vizând documentele clasificate, aceasta fiind prima dată când un fost preşedinte se confuntă cu acuzaţii federale, potrivit CNN.

Trump este pus sub acuzare potrivit Legii spionajului, a declarat, joi, la CNN, avocatul său Jim Trusty, precum şi acuzaţii legate de obstrucţionarea justiţiei, distrugerea sau falsificarea de înscrisuri, conspiraţie şi declaraţii false.

Procurorul special a anchetat gestionarea de către Trunp a documentelor clasificate care au fost aduse la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, Florida, după ce el a părăsit Casa Albă, în 2021, precum şi posibila obstrucţionare a investigaţiei şi a încercărilor guvernului de a recupera materialele, notează hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul preşedinte a scris pe platforma Truth Social că a fost informat de către Departamentul de Justiţie că a fost pus sub acuzare şi că a fost ”somat să apară în faţa instanţei federale din Miami marţi, la ora 3 p.m.”.

”Administraţia coruptă Biden i-a informat pe avocaţii mei că am fost pus sub acuzare, se pare că pentru Farsa cutiilor”, a scris Trump.

Trusty a declarat pentru CNN că avocaţii lui Trump au primit, joi, o somaţie pe email de la Departamentul de Justiţie în care erau trecute acuzaţiile, dar nu au văzut documentul de acuzare încă.

El a numit acuzaţia pe Legea spionajului ”ridicolă”.

Ca semn al discreţiei păstrate de procurorul special în ceea ce priveşte acuzaţiile, Serviciul Secret al SUA şi Poliţia Judiciară nu au fost informate din timp şi au fost surprinse de anunţul lui Trump pe reţelele sociale, au declarat, joi, oficiali din domeniu.

Acum, instituţiile de aplicare a legii se grăbesc să se pregătească pentru apariţia în faţa instanţei de săptămâna viitoare de la Miami, iar Departamentul de Justiţie mută resurse suplimentare acolo, au spus oficialii.

Procurorul special şi Departamentul de Justiţie nu au făcut declaraţii joi, iar un purtător de cuvânt a refuzat să comenteze.

Politica