sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concediat după ce compania a numărat de câte ori a fost la toaletă în orele de program

Un bărbat a fost concediat pentru că a petrecut prea mult timp la toaletă în timpul programului. Mai exact, într-o perioadă de 10 zile, care a inclus și cel puțin o zi liberă, chinezul a fost la toaletă de 22 de ori și a stat între 47 și 196 de minute, potrivit companiei.

Angajatul, identificat doar cu numele Wang, a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă ano-rectală în decembrie 2014, dar a spus că a avut probleme și dureri și după intervenție, potrivit digi24.ro care citează Business Insider.

Wang a început să petreacă între 3 și 6 ore pe zi la toaletă în luna iulie 2015, potrivit Laodong Daily, publicație chineză specializată pe relațiile de muncă. Wang a fost la toaletă de 22 de ori între 7 și 17 septembrie 2015, ceea ce înseamnă că a vizitat toaleta de până la 3 ori în fiecare zi lucrătoare. Fiecare pauză de toaletă a variat între 47 de minute și 196 de minute sau peste 3 ore, conform înregistrărilor companiei din orașul Tianjin, în nordul țării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Wang a fost concediat în septembrie 2015, angajatorul invocând prevederi din regulamentul de ordine interioară. Bărbatul s-a adresat instanței în octombrie 2015, iar cele două părți au început un proces îndelungat în vederea soluționării conflictului de muncă.

Cazul a ajuns în cele din urmă la înalta instanță din Tianjin, care a hotărât că perioadele petrecute de Wang la toaletă nu corespundeau „nevoilor fiziologice rezonabile și normale”. În concluzie, Wang nu și-a primit înapoi jobul.

Cazul a stârnit dezbateri aprinse pe rețelele sociale chineze. Cei mai mulți utilizatori s-a poziționat de partea angajatorului, în timp ce o parte din ei au simpatizat cu situația dificilă a lui Wang, spunând că acesta suferea de consecințele procedurii chirurgicale.

Unele companii din China au intrat în vizorul autorităților pentru că au redus sau chiar interzis pauzele de toaletă, conform unui raport citat recent de South China Morning Post. În 2021, o companie de tehnologie din sudul Chinei a stârnit furia angajaților, după ce i-a amendat pentru că au folosit toaleta de mai multe ori pe zi.

Politica