miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrările de la Evaluarea Națională și Bac vor fi corectate digitalizat, în Gorj

Elevii din șase județe, respectiv Gorj, Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița și Satu Mare, ar urma să aibă lucrările scrise corectate digitalizat la Evaluarea Națională și BAC 2023, potrivit unui ordin al Ministerului Educației privind pilotarea evaluării digitalizate, publicat miercuri, 7 iunie, în Monitorul Oficial.

Pentru evaluarea lucrărilor scrise din cadrul pilotării evaluării digitalizate din cele 6 județe menționate anterior pot fi numiți profesori evaluatori și din municipiul București scrie hotnews.ro

Prin acest ordin a fost aprobată plata cadrelor didactice, asistenți cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise din centrele de examen și a profesorilor evaluatori din cadrul comisiilor din centrele zonale de evaluare/centrele regionale/județene de soluționare a contestațiilor organizate în cele 6 județe menționate anterior, precum și din municipiul București, după cum urmează:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • cadrele didactice, asistenți în centrul de examen cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise: 160 lei/zi;
  • profesor evaluator în format digital din cadrul evaluării naționale: 15 lei/lucrare corectată;
  • profesor evaluator în format digital din cadrul examenului național de bacalaureat — 2023: 19 lei/lucrare corectată.

Modalitatea de organizare și desfășurare a evaluării digitalizate a lucrărilor scrise din cele țase județe se stabilește prin proceduri elaborate de Ministerul Educației în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a acestui ordin.

Circa 183.000 elevi de clasa a VIII-a trebuie să susțină Evaluarea Națională, iar 142.000 de elevi de clasa a XII-trebuie să susțină Bacalaureatul.

Ministerul Educației a prelungit până la 9 iunie perioada de înscriere a candidaților la BAC, dar și încheierea situației școlare pentru elevii din anii terminali. Conform calendarului actual, în 12 iunie ar urma să înceapă prima probă din cadrul competențelor, iar prima probă scrisă este programată din 26 iunie.

Evaluarea Națională 2023 pentru elevii clasei a VIII-a ar urma să înceapă în 19 iunie, cu proba la Limba română, iar înscrierea la Evaluarea Națională era programată să înceapă de marți, 6 iunie.

Politica