sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Emil Săndoi e încrezător înainte de EURO U21: „Sunt printre cei mai valoroși jucători ai acestei generații”

Emil Săndoi a vorbit despre jocurile care urmează și despre așteptările pe care le are de la tinerii „Tricolori”. Selecționerul României U21 le cere elevilor lui să dea dovadă de disciplină, determinare și spirit de sacrificiu.

Mă interesează să obținem omogenitate mai mare, să stabilim relații de joc. Avem o perioadă de două săptămâni. Având în vedere că am avut doar trei acțiuni, aceste două săptămâni sunt foarte importante. Acesta este primul obiectiv, să obținem omogenitate și relații de joc. A fost cea mai mare performanță obținută de naționala de tineret. În momentul în care o generație de dinaintea ta a obținut rezultate notabile, trebuie să pleci de la premisa că poți să ajungi și tu în acel punct. Și simplu fapt că stăm în aceeași locație ar trebui să ne motiveze și mai mult. De valoare nu cred că trebuie să mai discutăm, pentru că, automat, dacă sunt aici, sunt unii dintre cei mai valoroși pe care îi avem în această generație. Trebuie să dea dovadă de disciplină, și fotbalistică și în afara terenului, lucru deosebit de important. Fără o disciplină tactică nu se pot obține niciodată rezultate bune. Cred că această dăruire, atitudine, pe care trebuie să o arate fiecare jucător la antrenamente și la jocuri, trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Este vorba și de respectarea sarcinilor de joc, în funcție de adversarul pe care îl întâlnești. Un joc colectiv, în unele momente, se rezumă și la o confruntare individuală. Pe lângă aceste caracteristici e vorba și de inspirație, de valoarea individuală, de deciziile pe care le iei în anumite momente”, a spus Emil Săndoi pentru FRF.

Selecționerul speră să-i aibă la turneul final CE 2023 și pe cei patru jucători eligibili U21 convocați la prima reprezentativă, pentru meciurile cu Kosovo (16 iunie, Priștina) și Elveția (19 iunie, Lucerna) din preliminariile Euro 2024. E vorba despre Târnovanu (FCSB), R. Drăgușin (Genoa), Screciu (CSU Craiova) și Valentin Mihăilă (Parma).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Îmi doresc. Atât timp cât au făcut pasul la prima reprezentativă înseamnă că au valoare, că au avut evoluții bune, bineînțeles, ar fi un plus valoare care ar veni în rândurile noastre. Îi dorim, unii au fost până acum la echipa de tineret. Sunt echipe puternice, asta e clar. Avem un prim joc extrem de dificil cu echipa cea mai titrată. Spania a câștigat cele mai multe titluri europene. Au un bazin de jucători fantastic, au de unde să aleagă. La ei nu contează foarte mult dacă lipsește un jucător. Apoi, întâlnim două reprezentative care produc jucători tineri pentru campionate din străinătate, reprezentativa Ucrainei și reprezentativa Croației. Trebuie să fim conștienți că la un turneu final toate echipele au valoare ridicată”, a mai declarat selecționerul naționalei de tineret.

foto: frf.ro

Politica