joi, iunie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Fermierii olteni vor livra fructe și legume printr-o aplicație

Tehnologia bate la ușa fermierilor olteni. O aplicație realizată de o asociaţie de fermieri din judeţul Olt, va permite distribuirea de fructe şi produse lactate, din fermă, direct la uşa clientului.

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF), Florin Ciobanu, a declarat în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că aplicaţia va fi lansată în mod oficial odată cu redeschiderea Pieţei Volante din zona sediului CJ Olt din Slatina.

 „O să promovăm mai bine acest proiect, odată cu redeschiderea pieţei volante din parcarea Consiliului Judeţean Olt. Ne dorim să avem şi acest segment. O dată pe săptămână, sperăm să reuşim să avem logistica necesară, bine pusă la punct, în aşa fel încât să venim în întâmpinarea clienţilor noştri, ca să le aducem produse de calitate, produse din judeţul Olt. Noi nu ne ascundem, adică nu producem şi le aruncăm în piaţă! Vom garanta că acele produse, la fel ca cele din Piaţa Volanată şi cele din piaţă de la producători, sunt produse autentice şi le vom testa şi pe banii asociaţiei noastre, a cooperativelor. Vrem să avem garanţia că ducem produse de calitate şi aşa am avut mereu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Se va dezvolta această aplicaţie în aşa fel încât vom posta produsele, iar clientul, consumatorul, intră şi bifează cantitatea şi produsul respectiv, iar vinerea sau sâmbăta vom livra un coş săptămânal. Nu putem nici noi să venim zilnic la uşă şi îi încurajăm pe consumatori să dea o comandă pentru toată săptămâna”, a declarat Florin Ciobanu, la emisiunea „Reporter 24”.

Astfel, 12 producători de legume, fructe şi produse lactate vor putea fi disponibili în această aplicaţie, dar lista rămâne deschisă.

 „Pot să vină şi la Piaţa Volantă să-şi ridice coşul. Poate că aici vor găsi şi alte produse pe care nu le-au comandat. Vede şi producătorul, ne vede şi pe noi. Nu suntem ascunşi în spatele aplicaţiei. Din contră! În acest proiect au intrat, în primă fază, 12 producători, este un proiect finanţat prin AFIR pe măsura 16.4. S-au închiriat şi două maşini pentru a se face transportul legumelor către Piaţa Volantă şi către consumator, cel care comandă coşul săptămânal. S-a lucrat şi pe online, avem un contract cu o firmă care ne promovează şi în acest mediu. Sperăm ca în 2-3 săptămâni să pornim proiectul în plin”, a mai declarat Florin Ciobanu, la emisiunea „Reporter 24”.

Politica