vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare 2023 și-a desemnat câștigătoarele

Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare 2023, desfășurat la Craiova, s-a încheiat. Câștigătoarele celor patru probe din concurs au fost desemnate, iar România s-a aflat printre ele. Românii au fost cei mai buni la proba „universal”, în timp ce italienii au câștigat la „căutare pe suprafață”, dar și la „căutare în dărâmături. Totodată, belgienii au reușit să câștige cupa mondială la proba „urmă”.

CAMPIOANE MONDIALE:

  • ROMÂNIA- universal
  • ITALIA – căutare pe suprafata
  • ITALIA – căutare în dărâmături
  • BELGIA – urmă
Foto: Facebook/Liviu Ionescu

Craiova a devenit singurul oraș din lume în care s-au organizat cinci Campionate Mondiale de Salvare, sub atenta observație și implicare a lui Liviu Ionescu, președinte al Comisiei Mondiale a Federației Chinologice Internaționale (FCI). Cu această ocazie, Lia Olguța Vasilescu a fost și ea în centrul atenției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Olguța Vasilescu, premiată în absență cu cea mai înaltă distincție mondială de salvare

La deschiderea oficială a Campionatului Mondial al Câinilor de Salvare 2023, la sediul Primăriei Craiova, Bruno Piccinelli, cavaler al republicii Italia și observator al competiției, urma să îi înmâneze primarului orașului placheta de aur – Cea mai înaltă distincție mondială de salvare. Lia Olguța Vasilescu nu a participat la eveniment. Astfel, placheta pe care urma să o primească a fost așezată cu mare atenție pe masă și a stat cuminte la poze.

sursă foto: Foto: Facebook/Liviu Ionescu

Politica