vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video! Inundații în Vâlcea. Pe DN7, la Călimănești, trafic rutier restricționat pe reprize și deviat pe DN7C

Întreaga Oltenie și județul Argeș se află sâmbătă, 3 iunie, până la ora 22.00 cel puțin, sub avertizare Cod Portocaliu de averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, cu descărcări electrice și intensificări ale vântului. În acest context, s-au înregistrat din nou pagube însemnate și în județul Vâlcea. Autoritățile stau cu ochii și pe cursurile rapide de râuri (Olănești, Bujoreanca etc), unele care sunt cunoscute de zeci de ani ca dispuse la acumulări rapide de pe versanți și ieșiri din matcă.

UPDATE Nivelul râului Olănești în Râmnicu Vâlcea a crescut alarmant!

Astfel, pe DN7, la km 195, în Călimănești, carosabilul este inundat și intervin chiar în acest moment echipaje ISU cu motopompe, iar  traficul rutier urmează să fie restricționat pe reprize și deviat pe DN7C.
Polițiștii Serviciului Rutier, orașului Călimănești și  lucrători SDN sunt prezenți la fața locului pentru măsuri specifice. În prezent se circulă îngreunat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În comuna Golești, ploile torențiale au inundate cel puțin două drumuri locale și mai multe gospodării.

Și mai multe gospodării din comuna Stoenesti, satele Buduresti și Dobriceni au fost inundate. A intervenit un echipaj 1 ASAS cu 5 subofițeri de la Pompierii Locali Bunesti. A plouat foarte mult și se acționează pentru evacuarea apei provenita din precipitații, acumulata în incinta gospodariilor. Se lucrează atât la evacuarea apei, cât și la inventarierea pagubelor

Și în comuna Bujoreni s-au înregistrat pagube cauzate de inundații în câteva gospodării.

De asemenea, în Băile Olănești, a fost inundată curtea și parterul unui agent economic cu profil turistic, , în zona bucătăriei și zona SPA. A intervenit SVSU Băile Olănești.

Tot în Băile Olănești, sat Cheia, apa acumulată de pe versanți s-a transformat în viitură pe un drum local, cărând resturi de copaci și bolovani și producând pagube la carosabil, dar și în câteva gospodării. De asemenea, vremea a încurcat și ultima zi a Ride the Vibe, festivalul riderilor hard enduro.

În Râmnicu Vâlcea, primele semnale în privința pagubelor au fost inundații la un beci si garaj, pe strada Posada. În cartierul Petrișor, chiar în zona blocurilor, apele de pe versantul dealului cu același nume s-au transformat într-un adevărat râu. Cele mai grave probleme, însă, au fost cauzate de astuparea gurilor de canal cu asfalt, în zona Nord II – Hervil. Și Calea lui Traian, zona Nord I, a fost inundată, mai bine de oră chiar impracticabilă. Tot din cauza gurilor de canal asfaltate, dar și a unor zone cu borduri amplasate prost. În continuare, se așteaptă ca și în Centru canalizarea să refuleze…

Ploaia torențială a întrerupt și două importante întreceri sportive, Cupa Speranțelor, turneu de fotbal dedicat juniorilor născuți în anii 2010 – 2012, precum și barajul pentru promovarea în Liga 2 de la Dăești.

Pompierii militari au fost solicitați la o mașină blocată în apa Peseanăi în Drăgășani, in punctul podul trenului, unde 4 persoane erau in pericol, blocate in autoturism. La fata locului a fost alocat un echipaj de intervenție. Au fost evacuate 4 persoane, (2 adulți și 2 minori) dintr-un autoturism.

Inundație și la gospodarii din Ocnele Mari, în zona Salinei. Din relatările șefului SVSU pârâul Sărat a inundat 4 gospodarii. La locul evenimentului se află și șeful SVSU, și ADP, cu 1 buldoexcavator.

Politica