sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

João Janeiro a fost prezentat oficial de FCU Craiova

João Janeiro este noul antrenor al celor de la FCU Craiova. Oltenii știau deja că Napoli urma să plece și cine îi va lua locul, iar sâmbătă, formația patronată de Adrian Mititelu a făcut anunțul oficial.

„Fotbal Club Universitatea 1948 anunță faptul că tehnicianul portughez, João Janeiro, a semnat cu gruparea din Bănie un contract valabil până la finalul noului sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un an”, se specifică într-un comunicat al clubului.

În vârstă de 41 ani, lusitanul a antrenat ultima dată formația maghiară Debreceni VSC, în vara anului 2022, și a mai lucrat, de-a lungul carierei, ca analist video sau ca antrenor secund.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La începutul carierei sale în lumea fotbalului, João a colaborat cu Marcelo Bielsa la Athletic Bilbao, fiind analist la echipa bască, și a fost asistentul lui Van der Gaag, la Belenenses, înainte de a pleca în SUA, unde și-a început cariera ca antrenor principal.

João Janeiro a fost antrenor secund la Belenenses între iulie 2012 – ianuarie 2015, la Loures, din septembrie 2015 până în august 2016, iar apoi la Dezembro, din noiembrie 2017 până în martie 2018.

Din 2018, João Janeiro a antrenat trei echipe din Ungaria: Szeged, Kisvárda, Debreceni, și a avut o experiență scurtă la Dunajská Streda, din Slovacia.

Portughezul este absolvent al academiei lui Johan Cruyff, înainte să își înceapă cariera de antrenor în fotbal.

Politica