miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de oameni, start la pedalat

Peste 300 de concurenți se aliniază la startul competițiilor de MTB și, în premieră în 2023, de trail run la „Pedală în Bănie“. Competiția ajunsă la cea de-a IV-a ediție, se deschide oficial astăzi, la ora 10:00, când este programat startul pentru primul din suita de evenimente care o alcătuiesc: cursa maraton de mountain-bike (MTB), cu o lungime de 55 de kilometri, după cum anunță organizatorii.

„Scena desfășurării este, în acest an, una inedită, deosebit de pitorească: Valea Ulmului, cuprinsă între satul Palilula, al comunei Bucovăț, și râul Jiu, iar traseele îi vor purta pe concurenți prin pădurile care acoperă dealurile din apropierea Craiovei. O altă noutate majoră constă în faptul că, dacă la edițiile anterioare competiția era dedicată doar disciplinei MTB, în 2023 ea cuprinde o întreagă secțiune pentru atletism – alegare pe teren accidentat (trail run)”, arată aceștia.

Astazi se vor desfășura cursa MTB maraton (55 km), cursa MTB race (25 km), cursa MTB e-bike, pentru biciclete cu pedalare asistată electric, precum și activitatea necompetițională MTB family, deschisă participanților de orice vârstă, care are pregătit un traseu de aproximativ 3 kilometri. Duminică, 4 iunie, ziua de concurs se deschide cu startul la trail run semimaraton – alergare pe o distanță de 21 de kilometri, succedat de trail run cros 10 km, trail run cros 3 km și, de asemenea, activitatea necompetițională trail run family (600 de metri).

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Tot în premieră, în 2023, am adăugat noi categorii la cursa MTB race, la care pot acum să se înscrie și să concureze și copii cu vârste între 11 și 14 ani, tocmai pentru că ne dorim să încurajăm noile generații să descopere și să practice acest sport. Mai mult, încercăm să-i sprijinim și altfel pe cei mici, cu ajutorul concurenților noștri. Trebuie spus că o parte din taxa de înscriere la această ediție a competiției noastre va fi donată Asociației Vasiliada, pentru susținerea unui proiect minunat pe care îl derulează – «Gesturi mici fac oameni mari», o inițiativă concepută să ajute în lupta împotriva abandonului școlar. La rândul nostru, le mulțumim și ne înclinăm în fața tuturor celor care ne-au fost și care ne vor fi alături, pe drumul transformării acestei inițiative numite «Pedală în Bănie» într-o tradiție dedicată pasionaților de MTB și de atletism, o tradiție dedicată tuturor celor pasionați de sport, în general“, a declarat Răzvan Catană, președintele Asociației Sportive „Ride Racing Team Ciclism“ Craiova.

În competiție s-au înscris aproximativ 300 de concurenți, provenind din toate cele 5 județe ale Olteniei, dar și din Argeș, Caraș-Severin, Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov, Timiș și București.

Politica