vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lemnul de la „Tineretului”, refolosit

Mai mulți plopi crescuți pe amplasamentul fostului stadion „Tineretului” din Craiova au fost puși la pământ. Asta, în urma lucrărilor demolare făcute aici. Lemnele vor ajunge la o unitate medicală din județ.

Unitatea socio-medicală Brabova este cea care le va primi, după cum au aprobat consilierii județeni. Potrivit proiectului Consiliului Județean (CJ) Dolj, este vorba despre mai mulți plopi cu înălțimi de până la 20 m și diametre de până la 40 cm, aproximativ 15 metri cubi de lemn, în valoare de aproape 4000 de lei.

,,Pe amplasament au crescut, de-a lungul anilor, arbori (plopi) cu înaltimi de până la 20 m și diametre până la 40 cm. În vederea eliberării amplasamentului, Consiliul Județean Dolj a solicitat DIRECȚIEI SILVICE DOLJ evaluarea masei lemnoase rezultate și emiterea și operarea avizelor de însoțire pentru transportul materialului lemnos. În timpul execuției lucrărilor de desființare, au fost derulate și lucrări de tăiere aarborilor de pe amplasament și debitare la o lungime de aproximativ 2 m, rezultând material lemnos recuperabil (ca lemn de foc). Ca urmare a fost întocmit Referatul de disponibilizare a materialului lemnosrezultat de la obiectivul de investiţii – Desfiintare construcții aferente bazei sportive ”Complex Sportiv Stadionul Tineretului nr. 10877/10.05.2023, ce prevede transmiterea fără plată a materialului lemnos către UMS 2 Brabova”, se arată în proiectul CJ Dolj. Pe amplasamentul fostului „Tineretului” administrația județeană vrea să construiască un nou complex sportiv.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Craiova va fi realizată o bază modernă, prevăzută cu pistă de atletism – de altfel, singura din țară care corespunde cerințelor de nivel european – și cu un velodrom acoperit – la fel, unic în România și care va oferi condiții moderne de antrenament, pentru că, la ora actuală, cicliștii noștri se pregătesc în Bulgaria.

Avem girul Federației Internaționale de Atletism și al Federației Internaționale de Ciclism, pentru că, prin ceea ce vom construi, ne dorim să respectăm toate standardele în domeniu, în vederea găzduirii unor competiții de nivel european și chiar mondial”, afirma, în primăvară președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.Valoarea totală a investiției, cu TVA, va fi de 367.622.835,36 lei. Durata de execuție a fost stabilită la 30 de luni.

Clădirea va avea formă de elipsă, cu latura cea mai mare de circa 130 m, paralelă cu bulevardul Știrbei Vodă, și latura mică de circa 100 m, aproximativ paralelă cu bulevardul 1 Mai. Regimul de înălțime al complexului sportiv va fi de S+P+3, cu o arie totală de 11.097,76 mp și o arie desfășurată de 34.600,21 mp.Investiția va beneficia și de aproape 200 de locuri de parcare. Conform proiectului, centrul sportiv va dispune de un total de 193 de locuri de parcare, dispuse astfel: 139 locuri de parcare în subsol (compartiment 2); 6 locuri de parcare la nivelul terenului, cota -4.60; 3 locuri de parcare autocare la nivelul terenului, cota -4.60; 45 locuri de parcare la nivelul terenului, cota – 0.10 (din care 5 locuri de parcare pentru persoane cu handicap). Pe lângă cele 193 de locuri de parcare din incinta complexului, pe latura de nord, adică pe bulervardul Știrbei Vodă, mai există un număr de 40 locuri de parcare situate pe domeniul public.

Politica