vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova primește autobuze pentru Zona Metropolitană. Primul a ajuns

O parte a angajaților Primăriei Craiova, în frunte cu Lia Olguța Vasilescu, au ieșit din Centrul Multifuncțional, miercuri, la ora prânzului, pentru a întâmpina noul autobuz al orașului. Primarul municipiului spune că, luna viitoare, alte 23 de astfel de vehicule vor ajunge în Bănie.

Totodată, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că, la mijlocul acestei veri, transportul în comun pentru Zona Metropolitană va putea fi pus în funcțiune. Acest lucru o să fie posibil după ce flota orașului va fi întărită considerabil.

Este primul autobuz din seria celor 30 care trebuie să sosească. Luna viitoare, urmează să mai vină încă 23 de autobuze, după care, în luna iunie și iulie, restul. În afară de aceste 30 de autobuze, am mai depus un proiect, pe fonduri europene, pentru încă 22 de autobuze. Ne-am propus să schimbăm toată flota de autobuze cu autobuze electrice și noi. Mai multe decât atât, vreau să vă anunț că, din luna iulie, vom putea să deservim întreaga Zonă Metropolitană sau, mai bine zis, comunele din jurul Craiovei, primul inel, așa cum ne-am angajat în urmă cu un an. Odată cu noile autobuze putem să punem și în practică. Asta înseamnă că o să descongestionăm traficul la intrarea în oraș, să nu mai avem dimineața, la ora 7:00, atât de multe mașini în trafic. Avem condiții foarte bune în aceste noi autobuze”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica